• ŞEpnolat üst

GAZZE

  • Büyükşehir-1

'Medeniyet denilen maskara mahlûku görün

Tükürün maskeli vicdanına asrın tükürün'

 

Hamas'ın yaptığı insanlık dışı derken, ya İsrail'in yaptığı ne? Yıllardır Gazze'de masum çocuklar ve masum insanlar öldürülürken suskun kalan Amerika ve Batı şimdi kalkmış utanmadan insanlık dersi veriyor. Amerika ırak'ta döktüğü milyonlarca kanın ve utanç verici kirli tecavüzlerin hesabını vermeden 360 kilometrelik çok dar bir alanda abluka altına alınan ve yok edilmek tehlikesiyle karşı karşıya kalan iki milyonu aşkın masum ve mazlum insanlara karşı uçak gemisi gönderiyor. Güçlüden yana değil, nerde bir mazlum halk varsa onun yanında olmak insanlığın ortak onurudur ve insanlığın ortak namus borcudur. Emperyalizme karşı Mustafa Kemal ve Milli Mücadele'miz tüm mazlum ve tüm esir milletlerin uyanışına umut olmamış mıydı? İşgalcı saldırgan İsrail'i koruyalım derken, ezilen bir başka mazlum halka duyarsız kalan bir dünya adaletten ve vicdandan yoksun bir dünyadır. Esarete ve köleliğe karşı olmak soylu bir davranış, onurlu bir duyguyu ve insani bir görev ve sorumluluk. Şairimizin dizeleri yer kürede tek esir yurt, tek esir insan kalmamasını bir görev olarak yüklüyor.

 

bütün soruları sorabilmeli

bütün ışıkları derebilmeli

yol başlarında durabilmeli

kilometre taşları gibi şiirlerimiz

yaklaşan düşmanı herkesten öne görebilmeli

çengelde tamtamlara vurabilmeli

ve yer yüzünde tek esir yurt, tek esir insan

gökyüzünde atomlu tek bulut kalmayıncaya kadar

malı mülkü, aklı fıkri, canı, neyi varsa verebilmeli

büyük hürriyete şiirlerimiz

 

Gazze'de masumlara yaşatılanlara isyanım olduğu kadar, Holokost (soykırım) denilen vahşette de masum Yahudilere yaşatılanlara da isyanım var ve asla bir antisemist değilim. İsrail'in saldırganlığına itirazım var.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.