• Büyükşehir-1
SİYASET Düzenleme Tarihi : 12 Ekim 2023 20:34 Haber Girişi : 12 Ekim 2023 20:11

Gazeteci Sinan Özçaylak yazdı, AK Parti ile MHP karşı karşıya geldi!

Gazeteci Sinan Özçaylak yazdı, AK Parti ile MHP karşı karşıya geldi!
Sinan Özçaylak'ın bugün kaleme aldığı, "AK Parti yerel seçimde macera arayamayacak" başlıklı yazısında, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun'un "Aziziye Belediye Başkanlığı'na aday adayı değil, adayım" ifadeleri, MHP'nin sert tepkisini çekti...

ERKHABER / ERZURUM - ERK MEDYA Genel Yayın Yönetmeni Sinan Özçaylak'ın bugün kaleme aldığı, "AK Parti yerel seçimde macera arayamayacak" başlıklı yazısında, Aziziye Belediye Başkan adaylığı için adı geçen AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun'un “ Sinan Bey bakın ben aday adayıyım demiyorum, adayım diyorum.” şeklindeki sözleri, siyasete bir anda tansiyonu yükseltti. AK Parti ve MHP arasında yaşanan gerilim AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu'nun açıklamaları sonrasında normale döndü.  

KARIŞIK

 

Yerel seçimlerde AK Parti ile ittifak görüşmelerini sürdüren ve Aziziye ile birlikte 6 ilçe için istekli olduğu bilinen MHP arasında bugün adeta yüksek gerilim yaşandı. Gazeteci Sinan Özçaylak'ın bugün kaleme aldığı  "AK Parti yerel seçimde macera arayamayacak" başlıklı yazısında, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun'un gündeme bomba gibi düen açıklamalarına yer verdi.

 

Özçaylak yazısında, "Aziziye ilçesinde durum biraz karışık. Her ne kadar Başkanlık döneminde başarılı hizmetlerin altına imzasını atmış olsa da Muhammed Cevdet Orhan’ın koltuğunda gözü olanların sayısı bir hayli fazla. Parti içinde en ciddi rakip  Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun. Coşkun’la geçtiğimiz gün bir açılışta karşılaştık. Her yerde ben adayım diyen Coşkun, bu iddiasını bana da söyledi. “ Sinan Bey bakın ben aday adayıyım demiyorum, adayım diyorum.” diyerek, iddiasını ortaya koydu" ifadelerini kullandı. 

 

MHP'den yükselen sesler üzerine AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu da bir yayın kuruluşuna konuştu ve "Sadece Coşkun’un değil, hiç kimsenin partimizde böyle bir garantisi yok. AK Parti bir oldu bitti partisi değildir. Yaklaşan seçimler için kapımız siyaset düşünen her bir vatandaşımıza sonuna kadar açıktır. Aday adayı olan herkes için şartlar aynıdır. Genel Merkezimiz şu ana kadar sadece Erzurum’da 3 ayrı anket çalışması yaptı. Bu ankette mevcut belediye başkanlarımızın çalışmaları soruldu. Her biri için halkın memnuniyeti arandı. Diğerlerinde kimi aday görmek istersiniz diye soruldu. Adaylık konusunda bu kadar hassas olan partimizin bir ismi daha şimdiden aday göstermesi asla düşünülemez. Kaldı ki hâlihazırda Belediye Başkanlarımız hala görevlerini başarı ile devam ettiriyor” dedi. 

Başkan Küçükoğlu, Ensar Coşkun'un kendisine belediye başkan aday adayı olacağını söylediğini ancak bugüne kadar görevinden istifa etmediğini belirterek, "İstifa etse bile bırakın Sayın Coşkun’u kim olursa olsun böyle bir garanti olamaz. Kendisini bu konuda bizzat uyaracağım" diye konuştu.

 

AK Parti ve MHP'yi bir anda karşı karşıya getiren Ensar Coşkun'un açıklamaları, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu'nun olaya anında müdahale etmesinin ardından tüm gözler AK Parti'nin atacağı adıma çevrildi. AK Parti yönetiminin ittifakta ciddi sıkıntıya yol açan sözleri nedeniyle Ensar Coşkun'a nasıl bir yaptırım uygulayacağı merak konusu oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.