• Büyükşehir-1
KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 02 Nisan 2016 14:01

Game Of Thrones'un esas karakteri kim?

Game Of Thrones'un esas karakteri kim?
Dünya çapında büyük bir hayran kitlesi olan Game of Trones'u bu kez matemetikçiler masaya yatırdı. Tek bir başrol oyuncusu yerine çok sayıda farklı karakteri öne çıkarmasıyla diğer dizilerden ayrılan Game Of Thrones'un 'esas karakteri' kim sorusuna cevap

ABD'nin Minesota eyaletinde bulunan Macalester College'da yapılan araştırmada dizinin uyarlandığı "A Song of Ice and Fire" serinin üçüncü kitabı olan "A Storm of Swords" incelendi. Araştırma için Yedi Krallıkta yaşayan karakterlerin birbirleri arasındaki bağ incelenerek bir harita tasarlandı. Karakterlerin birbirleriyle etkileşime girdikleri her sefer dikkate alındı, öte yandan coğrafi konumları ve ailevi bağları da göz önünde bulunduruldu.

KARIŞIK

ÜÇ KARAKTER ÖNE ÇIKIYOR

İletişim ağı bilimi (Network Science) denilen yaklaşım sayesinde oluşturulan haritada üç karakterin önde geldiği görüldü. Bunlar arasında Tyrion Lannister birinci gelirken onu Jon Snow ve Sansa Stark takip etti. Dizinin en sevilen karakterlerinden Emilia Clarke'ın canlandırdığı Daenerys Targaryen ise Game of Thrones evrenindeki diğer karakterlerle bağının az olmasından ötürü öne çıkan isimler arasına giremedi.

Game of Thrones hayranları 6. sezonun başlayacağı 24 Nisan'ı iple çekiyor.