• ŞEpnolat üst

Futbolu bırak da işine bak Zafer Aynalı!

  • Büyükşehir-1

Havaların iyiden iyiye soğuduğu, karın “az kaldı, hasret bitiyor” mesajı verdiği şu günlerde Erzurum’un ana caddeler başta olmak üzere, birçok noktasında belediye çalışmalarını görmek mümkün.

 

Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin ekiplerini her yerde çalışma yaparken, yolları kazarken veya asfaltlarken görüyoruz…

 

Ancak bu durum haklı eleştirelere yol açıyor…

 

Peki çalışma yapılmasına eleştiri getirmenin haklılığı olur mu?

 

Olur efendim, bal gibi olur…

 

Eğer plansız ve programsız yaparsanız, koca bir yaz sezonunu “yatarak” geçirip, okulların açıldığı, kışa sayılı günler kala, asfalttın tutmasının çok zor olduğu soğuk ve yağışlı havada çalışma yaparsanız, eleştirilirsiniz…

 

Bu işin sorumlusu kim?

 

Büyükşehir Belediyesi’nin kendini futbola adamış (!) fen işlerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Aynalı’dan başkası değil…

 

Allah aşkına Zafer başkan, koca bir yaz sezonunu ne yaparak geçirdiniz ki, şehrin can damarlarında çalışmalara ancak sonbaharın son günlerinde başlayabildiniz?

 

Mesela, Migros kavşağındaki alt geçitteki tadilat için niye okulların açıldığı günü beklediniz? Günlerce trafiği felç, insanları da rezil rüsva ettiniz Zafer başkan?

 

Yollar köstebek yuvası olmuş, alt geçitler pislikten ve karanlıktan geçilmezken,  Gez Mahallesi’ndeki alt geçitten resmen b.k kokusu gelirken, koca bir yaz sezonunu niye yatarak geçirdiniz Zafer Başkan?

 

Niyesinin cevabını ben vereyim isterseniz...

 

Çünkü Zafer Aynalı’nın belediyenin işlerinden daha önemli işleri vardı!

 

O da B.B. Erzurumspor’u ayran-gavut etmek, yani karıştırmak…

 

Erzurum halkının kendisinden hizmet beklediği günlerde Zafer Aynalı, iki yıl üst üste şampiyon olmuş B.B. Erzurumspor’un yönetimini devirmekle meşguldü!

 

Herkes yollar asfaltlansın, alt geçitlerdeki zifiri karanlıklar, pislikler, b.k kokuları giderilsin diye koca bir yaz beklerken, O “Ali Demirhan’ı nasıl yerim” diye planlar yapıyordu!

 

Tamam, tüm planların tutu, Ali Demirhan’ı yedin, yuttun da, aferin, tebrikler, bravo…

Tamam da sonrasında işine baksana, sana güvenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e eleştiri gelmemesi için var gücünle çalışsana!

 

Ama yok, ne çalışması, ne hizmeti, daha yeni yönetim listesi hazırlanacak, oraya kankalarını yerleştirecek, ilerisinde kulübü komple nasıl tek başıma ele geçiririm diye düşünecek…

 

Tamam, yönetime istediğin adamları da yazdın, onda da başarılı oldun, işine dönsene, hizmet bekleyen vatandaşa hak ettiğini versene!

 

Yokkkk!

 

Olur mu, daha bunun antrenmanı var, transferi var!!!

 

Var oğlu var da, sonuç da ortada…

 

Hem B.B. Erzurumspor’u mahvettin hem de sana güvenenleri halkla karşı karşıya getirdin…

 

Bugün, Mehmet Sekmen’e getirilen eleştirilerin baş aktörü sensin Zafer başkan!

 

B.B. Erzurumspor’daki yöneticilik ihtirasların yüzünden ihmal ettiğin işlerin faturasını, sana güvenen Mehmet Sekmen’e ödettiriyorsun…

 

Kusura bakmasın ama Mehmet Sekmen de bu faturayı ödemek durumunda…

 

Zira, koca bir yaz dönemini yatarak, B.B. Erzurumspor’u karıştırarak, transferle, antrenmanla, güç ele geçirme çabalarıyla geçiren Zafer Aynalı’ya, “Şehrin içi perişan sen ne yapıyorsun?” diye hesap sormazsanız, fatura maalesef önünüze konulur.

 

Sahi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in yolu hiç mi Gez Mahallesi’ndeki alt geçitten geçmiyor, oradan gelen b.k kokusu O’nu hiç mi rahatsız etmiyor?

 

O kokuyu millet koklatan Zafer Aynalı’ya niye hesap sormuyor?

 

Anlaşılır gibi değil!

 

Her neyse, sözün özü şu, Zafer Aynalı başkan, futboldan, hele hele futbol yöneticiliğinden zerre anlamadığın, B.B. Erzurumspor’un geldiği konum itibariyle ortaya çıkmış durumda. Hoş, belediyecilikten anlamadığın da ortada ama her nasıl olmuşsa , Mehmet Sekmen’e güven vermişsin. Bari bu güveni boşa çıkarmamak için gayret göster…

 

Kısacası, futbolu bırak da işine bak işine!!!