• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 07 Mart 2017 09:51

Forum Erzurum ziyaretçilerinin Afet Eğitimi AFAD'dan

Forum Erzurum ziyaretçilerinin Afet Eğitimi AFAD'dan
Şehrin yaşam merkezi Forum Erzurum, avantajlı kampanyalar ve eğlenceli aktivitelerin yanı sıra bilgilendirici ve bilinçlendirici etkinliklere de ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

ERKHABER / ERZURUM- Şehrin yaşam merkezi Forum Erzurum, avantajlı kampanyalar ve eğlenceli aktivitelerin yanı sıra bilgilendirici ve bilinçlendirici etkinliklere de ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Deprem Haftası kapsamında düzenlenen etkinlik sayesinde Erzurumlular, afetler konusunda eğitim aldı. 
Erzurumluların buluşma noktası Forum Erzurum, bilinçlendirici bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. 4-5 Mart tarihleri arasında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından alışveriş merkezi içinde kurulan standı ziyaret eden Erzurumlular, olası bir afet durumunda ne yapılması gerektiği konusunda bilgi aldılar.
Afetlere karşı bilinç oluşturmak ve farkındalık sağlamak amacıyla 01-07 Mart Deprem Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, AFAD yetkilileri tarafından bilinçlendirmeye yönelik broşür ve doküman dağıtımı da yapıldı. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren ziyaretçiler, bu tarz etkinlikler sayesinde halkın bilinçlenmesine önemli bir katkı yapıldığına dikkat çekti.
Afetlerin önlenmesi ve zararlarının azaltılması, afetlere müdahale edilmesi ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının süratle tamamlanması amacıyla 2009'da kurulan AFAD, afet ve acil durumlara ilişkin tek yetkili kurum konumunda bulunuyor. Kurum, afet ve acil durumun niteliği ve büyüklüğüne göre gerek Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri, Sağlık, Orman ve Su İşleri ve ilgili diğer bakanlıklar ile gerekse sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içerisinde faaliyetlerini sürdürmekte.

KARIŞIK