• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 26 Ekim 2016 07:55

Flaş... Karabörk gitti Aslan geldi!

Flaş... Karabörk gitti Aslan geldi!
Emniyet Müdürleri Kararnamesi yayınlandı. Erzurum Emniyet Müdürü Karabörk Hatay'a atanırken, Aksaray Emniyet Müdürü Aslan da Erzurum'a tayin oldu...

ERKHABER / ERZURUM İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Aralarında Erzurum'un da bulunduğu 59 ilin Emniyet Müdürü değişti. Erzurum Emniyet  Müdürü Kamil Karabörk, Hatay Emniyet Müdürü olurken, Aksaray Emniyet Müdürü Mehmet Aslan da Erzurum Emniyet Müdürü olarak atandı.

KARIŞIK

Emniyette yapılan yeni görevlendirmelerin ardından 59 ilin Emniyet Müdürü değiştirildi. Buna göre, 34 il emniyet müdürü merkeze alınırken, 24 il emniyet müdürü ile 2 daire başkanının yeri değiştirildi. Kararnameyle Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk Hatay Emniyet Müdürü olurken, Aksaray Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Erzurum’un yeni emniyet müdürü oldu. 

2014 yılının Ocak ayından beri Erzurum’da görev yapan, başarılı operasyonları ve çalışmaları ile takdir toplayan Karabörk’ün Hatay’a atanması Erzurum’da üzüntüyle karşılandı. Gerek FETÖ gerekse de PKK'ya yönelik cesur operasyonlar gerçekleştirilen, birçok operasyonda bizzat sahada olmasıyla kentte adı "korkusuz müdür" olarak anılan Karabörk'ün gidişi hemen herkesi üzdü.
İlk ataması yapılan il emniyet müdürü sayısı ise 37 oldu. İçişleri Bakanı onayıyla ise Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki 24 daire başkanı merkeze alınırken, ilk ataması yapılan daire başkanı sayısı ise 31 oldu.

Listeler İçişleri Bakanlığı sitesine konuldu.