• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 27 Şubat 2021 16:51

Fırıncılardan zammı Vali Memiş'ten döndü

Fırıncılardan zammı Vali Memiş'ten döndü
Girdi maliyetlerinde artış nedeniyle 1.25 TL'den satılan ekmek 3 gün önce 1.5 TL'ye çıkarıldı. Vali Memiş, fırıncıları uyarınca, zammın yarından itibaren geri alınması kararlaştırıldı.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum'da faaliyet gösteren fırıncılar özellikle girdi maliyetlerinde artış nedeniyle, 1.25 TL'den satılan ekmeğin kendilerini zarar ettirdiğini belirterek ekmeğin fiyatını 3 gün önce 1,5 TL'ye çıkardı. Halkan gelen tepkiler üzere Erzurum Valisi Okay Memiş, fırıncılardan zammın geri alınmasını ve ramazan ayına kadar zam yapılmamasını istedi. Vali Memiş'in isteğini kabul eden fırıncılar, yarından itibaren ekmeğin fiyatını 1.25 TL'ye düşürme kararı aldı. 

KARIŞIK

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Esnaf Odasının belirlediği 1,5 lira rayiş bedelle üç gündür 1,5 liradan satış yapan fırıncılarla bir araya gelen Vali Memiş, "Ramazan ayına kadar zam yok" dedi.  Konu ile ilgili olarak Erzurum Valisi Okay Memiş'i ziyaret eden Fırıncı esnafı, zam taleplerini ilettiler. Ancak Vali Memiş bu tabeli veto ederek, "ülke olarak zor günlerden geçiyoruz, Ramazan ayına kadar zam yapmayın" dedi. 

Hemen hemen bütün maliyetlerine zam geldiğini belirten Fırıncı esnafı, " personel giderlerimiz, sigorta giderlerimiz, kira giderlerimiz, elektrik, su doğalgaz, un maya hepsi zamlandı. Ancak ekmeğe zam yapamıyoruz. Hergün zarar ediyoruz. Bu şekilde daha nasıl dayanacağız bilmiyoruz. Yetkillerden yardım talep ediyoruz. Ekmek ancak 1.5 TL olursa, zarar etmeden üretim yapabiliriz." dediler. 

 

Gerek alım gücü, gerek ekonomik sıkıntıdan dolayı zam yapmadıklarını belirten Fırıncı esnafı, " Devlet zam yapmamıza müsade etmiyorsa en azından en yüksek girdi maliyetimiz olan un fiyatlarına da müdehale etsin, Ya kendisi uygun fiyattan un temin edip bizlere satsın, Yada un üretimi yapan firmalardan fırıncılar için fiyat idrimi alsın. . Un fiyatlarındaki bu astronomik rakamlara yetkililerin el atması gerekiyor. Aksi taktirde ya zam yapacağız, vatandaş mağdur olacak ya da biz kepenk kapatacağız''dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş25 28 Şubat 2021 17:03

    Hala 1.5 TL den ekmek satan fırınlar var. Örneğin ALTIN KÜREK fırını.