• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 05 Ağustos 2016 07:40

FETÖ'nün trilyonluk gayrimenkulleri Pasinler'deki dondurmacıdan çıktı!

FETÖ'nün trilyonluk gayrimenkulleri Pasinler'deki dondurmacıdan çıktı!
Erzurum'da FETÖ'ye ait arsa ve binaların darbeden bir süre önce üzerlerine geçirildiği öne sürülen Pasinler İlçesi'nde dondurmacılık yapan 2 kişi gözaltına alındı.

ÖZEL HABER

KARIŞIK


ERKHABER / ERZURUM - Erzurum'da FETÖ'ye ait arsa ve binaların darbeden bir süre önce üzerlerine geçirildiği öne sürülen Pasinler İlçesi'nde dondurmacılık yapan 2 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerine kayıtlı gayrimenkulların piyasa değerinin yaklaşık 15-20 milyon TL olduğu iddia edildi.

GELİR SEVİYESİ DÜŞÜK DONDURMACIDA MİLYONLUK GAYRİMENKUL
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) lideri Fethullah Gülen'in doğup büyüdüğü Erzurum'un Pasinler İlçesi'nde çok sayıda taşınmazın, küçük bir dondurma imalathanesi bulunan 2 kişiye devredildiği öne sürüldü. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri imalathane sahibi Murat T. ve Mürsel A.'yı gözaltına aldı. 

PARA KAYNAĞINI AÇIKLAYAMADI

Piyasa değeri yaklaşık 15-20 milyon lirayı bulduğu öne sürülen onlarca arsa ve taral ile yurt binalarını alabilecek ekonomik güçleri olmadığı belirtilen ve Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 2 şüphelinin FETÖ örgütünün mal varlıklarını neden üstlerine aldıklarını ve para kaynağı konusunda açıklayıcı bilgi vermedikleri öğrenildi. 

SAVCILIK ŞERH KOYDU
Şüphelilerin sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. Piyasa değeri yaklaşık 15-20 milyon TL'yi bulduğu iddia edilen arsa ve binaların bir başka kişiye devredilmemesi için tapulara Cumhuriyet Savcılığı tarafından şerh konuldu.

 

SON DAKİKA... FETÖ/PDY TERÖR ÖRGÜTÜNE AİT MALLARI KAÇIRMAKTAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Erzurum Pasinler’de iki kişi, FETÖ/PDY terör örgütüne ait malları kaçırmaya yardım ettikleri suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 
Edinilen bilgilere göre; 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Erzurum Emniyet Müdürlüğü yetkililerince yapılan araştırmalarda, Pasinler’de örgüte ait yurtların ve arsaların darbe girişimi öncesi başkalarının üzerine satış yapıldığı tespit edildi. Yaklaşık 20 milyon liralık değeri bulunan yurt binalarının ve arsaları satın alanların mal varlığının bu satış için yeterli olmadığı tespit edilince, Murat T. ve Mürsel A. örgütün mallarını kaçırmaya yardım ettikleri suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Öte yandan, tutuklanan Murat T.’nin ve Mürsel A.’nın üzerine geçirdikleri mal varlıklarının bir başkalarına satışını gerçekleştirmemeleri için mahkemece mal varlıklarına ihtiyati tedbir kararı konuldu.