• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 21 Temmuz 2016 23:05

FETÖ'nün köylüleri de ayaklandı! O vatan hainiyle anılmak istemiyoruz!

FETÖ'nün köylüleri de ayaklandı! O vatan hainiyle anılmak istemiyoruz!
FETÖ’nün darbe girişimi sonrası en büyük tepki Gülen’in köyünden geldi. Köylüler “Devlete ihanet eden, darbeye kalkışan hain bir terörist bizim hemşerimiz olamaz” dedi.

 

KARIŞIK

 

ERKHABER  / ERZURUM-Geçtiğimiz Cuma günü FETÖ üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine en sert tepki Gülen’in doğduğu köy olan Erzurum’un Pasinler İlçesine Bağlı Korucuk Köyü’nden geldi. Köylüler ilk olarak köyde bulunan M. Fetullah Gülen Camisi’nin ismini değiştirdi. FETÖ’yle isimlerinin bir daha anılmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirten Köy Muhtarı Hulkettin Kızıltunç, “Biz vatanımızı milletimizi seven insanlarız. Adımız bu hainle bir daha anılmasın. Bizim Fetullah Gülen adında bir hemşerimiz yok” dedi. 

Köyde FETÖ’ye ait misafirhane ve bir evin olduğunu ifade eden Muhtar Kızıltunç şöyle konuştu: Kendi adının yazılı olduğu bir camimiz vardı. Oradan ismini kazıdık attık. Misafirhanenin adı da vakıf adına kayıtlı. Ben daha öncede yetkililerle görüştüm. 

Hemşehrimiz değil!

Gerekirse evini ve misafirhanesini yıksınlar. Bu köy artık FETÖ’nün köyü değildir. O hain bizim hemşerimiz değildir.

Köy imamının evinde arama

Korucuk Köyü’ne gelen Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile jandarma ekipleri köy imamı Salih Codur’un evinde arama yaptılar.