• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 18 Haziran 2020 20:56

EYY ANADOLU JET KENDİNE GEL!!!

EYY ANADOLU JET KENDİNE GEL!!!

ERKHABER / ERZURUM - Bitmek bilmeyen pist yapım inşaatı yüzünden havayolu ulaşımında bir yıldan bu yana ağır darbe yiyen Erzurum'a bir darbeyi de devlet kuruluşu olan Anadolu Jet vurdu. Erzurum'a bir süredir "şaşı bakan" Türk Hava Yolları'nın (THY) bir başka kuruluşu Anadolu Jet, hiçbir gerekçe göstermeden Erzurum-Ankara seferlerini 10 gün süreyle iptal etti. Erzurum'a karşı uyguladıkları fahiş fiyat politikasıyla halkı "illallah ettiren" THY ve alt kuruluşu Anadolu Jet'in son davranışı, artık sabırları taşırdı. Kent kamuoyu, THY ve Anadolu Jet yöneticilerinin artık Erzurum'a karşı "kasıt" ile hareket ettiğine inanmaya başladı ve iktidar milletvekillerini şehre karşı alınan "hasımhane" tavıra karşı harekete geçmeye davet ettiler.

KARIŞIK

 

Geçen yıl 50’yi aşkın uçağı iptal olan Erzurum’un bu kez de Ankara ile bağı koparıldı. Anadolu Jet firması, 22 Haziran’dan itibaren 1 Temmuz’a kadar Ankara - Erzurum seferlerini karşılıklı olarak iptal etti. Aynı tarihlerde Ankara - Erzincan, Ankara - Kars seferlerinin yapılacak olması dikkat çekerken, Erzurum seferlerinin neden iptal edildiği konusunda açıklama yapılmadı. Erzurum'un Ankara ile bağının koparılmasına karşın, Erzincan ve Kars uçuşlarının aynen devam edecek olması "kasıt" olarak yorumlandı ve Anadolu Jet firmasının hiçbir neden açıklamadan Erzurum'a karşı neden bu kasıtlı tutum içerisine girdiği anlaşılamadı. 

 

TÜRSAB TEPKİ GÖSTERDİ

 

Ankara uçak seferlerinin iptal edilmesine ilk tepki Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Kuzeydoğu Anadolu Başkanı Kürşat Özeken’den geldi. Pandemi nedeniyle seyahat acentalarının kapanma noktasına geldiğini anımsatan Başkan Özeken, “Normalleşme süreciyle nefes alacağımızı düşündük. Acenteler olarak kültür turlarına ağırlık vermeye başlamıştık. Öyle ki Erzurum’da vaka sayısı çok düşük diyerek insanları buraya getirmeye çalışıyorduk. Bir hayli de ilgi gördü bu çalışmalarımız ancak adeta son dakika golü yedik. Günde tek sefer olan Ankara uçağının iptal edilmesi bizi zor duruma düşürdü. Erzurum’dan Antalya, Adana, Samsun, Bursa, Gaziantep gibi şehirlere uçuşlar Ankara bağlantılı yapılıyordu. Şimdi bir çok vatandaşın bilet değişim işlemlerini yapıyor, mağduriyetlerini gidermeye çalışıyoruz. Erzurum gibi bir şehrin başkent ile bu şekilde bağının koparılması kabul edilebilir değil. Tüm siyasilerimizin desteğini istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.