• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 20 Şubat 2017 16:33

EYOF'un skandalları birer birer ortaya çıkıyor...

EYOF'un skandalları birer birer ortaya çıkıyor...
Erzurum’da 11-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Gençlik Kış Festivali’nde (EYOF) yaşanan rezaletler birer birer gün yüzüne çıkmaya başladı.

 

KARIŞIK

 

 

 

ÖZEL HABER

 

 

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum’da 11-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Gençlik Kış Festivali’nde (EYOF) yaşanan rezaletler birer birer gün yüzüne çıkmaya başladı. Organizasyon yetersizliğin neredeyse her alanda yaşandığı EYOF’un açılış günü yapılan gala yemeğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik’e yer verilmediği, EOC üyelerine Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından verilecek hediyelerin temin edilmesinin “unutulduğu” ve bu rezaleti son anda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in hediyeleri temin ederek bertaraf ettiği ortaya çıktı. Şampiyonayı izlemek üzere Erzurum’a gelen Hırvatistan Cumhurbaşkanı’nın eşine de protokol de yer verilmediği, Cumhurbaşkanlığı korumalarının devreye girmesi üzerine, hatadan dönüldüğü öğrenildi.

Spor Genel Müdürlüğü Uluslararası Organizasyonlar Dairesi Başkanı Hayrullah Ozan Çetiner’in görevinden alınmasına neden olan EYOF’taki organizasyon bozuklukları, festival sonuçlandıktan sonra ortaya çıkmaya başladı.

 

HIRVATİSTAN CUMHURBAŞKANI’NIN EŞİNE DE YER AYRILMAMIŞ!

EYOF’un açılış töreninin yapıldığı Cemal Gürsel Stadyumu’nda festivali izlemek üzere Erzurum’a gelen Hırvatistan Cumhurbaşkanı’nın eşine de protokol de yer verilmediği öğrenildi.  Cumhurbaşkanı eşleri için de “Cumhurbaşkanlığı protokolü” uygulanması nedeniyle Hırvatistan Cumhurbaşkanı’nın eşinin Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile yan yana oturması gerekirken, kendisine burada yer ayrılmaması üzerine Cumhurbaşkanlığı korumalarının devreye girdiği ve itirazlara rağmen bu yanlışlığı düzelttiği iddia edildi.

 

BUZ PATENİ FEDERASYON BAŞKANI PROTESTO ETMİŞ

Protokol tribününde yaşananlar bununla da sınırlı kalmadı.  Festivalin açılış töreninde ayrıca birçok federasyon başkanına protokol tribününde yeralmadığı, Buz Pateni Federasyonu Başkanı Ahmet Hamdi Gürbüz’ün de bu durumu protesto ederek, stadyumu terk ettiği, Gürbüz’ün madalya törenlerinde de kendisine madalya verdirilmemesine tepki gösterip, tören alanından da ayrıldığı öne sürüldü. Gürbüz’ün Spor Hizmetleri ve Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın destekleriyle seçimi kazanmış bir isim olması, bu protestoyu daha da anlamlı kıldı.

 

MÜSTEŞARA BİLE YER YOK!

Festivalin açılış gününde yaşanan seri skandalların, açılış sonrasında yapılan gala yemeğinde de ardı arkası kesilmedi. Sway Otel’de yapılan gala yemeğinde Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik’e arka bölümlerden yer ayrıldığı, Müsteşar’ın da bu duruma tepki gösterip, yemeği terk ettiği öğrenildi. Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın konudan haberdar olması ve yanlışın düzeltilmesinden sonra Müşteşar Özçelik’in yemeğe geri göndüğü öne sürüldü.

 

HEYETLERE VERİLECEK HEDİYELER ALINMAMIŞ

Gala yemeğinin sonuna doğru Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın EOC üyeleri ve diğer misafirlere takdim edeceği hediyelerin de organizasyon sorumlularınca alınmadığı, durumdan son anda haberdar olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in misafirlere verilecek hediyeleri takdim ederek, olası skandalı bertaraf ettiği de iddia edildi.