• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 20 Kasım 2016 10:41

Eylemleri ile TAD verdiler

Eylemleri ile TAD verdiler

ERKHABER / ERZURUM-Ezurum’daki Türk Amerikan Derneği (TAD) Anaokulu öğrencileri, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü ilginç eylemlerle kutladı. Yaşları 3 ila 6 arasında değişen anaokul öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte bedenleri ile barış yazıp, ellerinde taşıdıkları dövizlerle dikkat çekti.

KARIŞIK

Merkez Palandöken ilçesinin Yıldızkent Semti’ndeki TAD Anaokulu her yıl 20 Kasım’da kutlanan Çocuk Hakları Günü’nü okullarının bahçesinde düzenledikleri etkinlikle kutladı. Öğretenleri eşliğinde karla kaplı bahçeye çıkan çocuklar, bedenleri ile BARIŞ yazdı. Daha sonra evrensel çocuk haklarına yönelik olarak hazırladıkları pankart, afiş ve dövizleri ellerine alarak toplumun dikkatini çeken minikler farkındalık yarattı. Türkiye Amerikan Derneği Anaokulu kurucu Müdürü Fuat Kaçak, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü`nü bir haftaya yayılan çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını belirtti.
Uzman, vizyon sahibi ve toplumsal duyarlılığı yüksek öğrenciler yetiştirmeyi kendilerine amaç edinmiş, okul dışındaki kurumlara destek ve topluma hizmet vermeye yönelik her yıl çeşitli etkinliklere imza attıkları vurgulayan Kaçak, "Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi 20 Kasım 1989 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiş ve 2 Eylül 1990 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Sözleşmenin dört temel ilkesi çocuklar arasında ayırım gözetmemeyi, çocuğun yüksek yararını, yaşama ve gelişme hakkını, son olarak da katılım hakkını esas almaktadır. 193 ülkenin taraf olduğu Çocuk Hakları Sözleşmesi Türkiye`de 1990 yılında kabul edilmiş, 1995 yılında ise yürürlüğe girmiştir. Ülkemizde ise 1996 yılında onaylanarak iç hukukun bir parçası haline gelmiştir. Bizde böylesine anlamlı bir günde çocuklarla okulun bahçesine bedenlerimizle hep istediğimiz ‘BARIŞ’ı yazıp, daha sonra döviz, afiş ve pankartlar açarak günü kutladık" diye konuştu.