• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 09 Mayıs 2016 12:20

ETÜ, Trafik Haftası kutlamalarına katıldı

ETÜ, Trafik Haftası kutlamalarına katıldı
Erzurum’da Karayolları ve Trafik Güvenliği Haftası düzenlenen törenle kutlandı.

ERKHABER / ERKHABER - Trafik Haftası kutlamaları açılış törenine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Doğan, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Emniyet Müdür Yardımcıları, trafik polisleri ve öğrenciler katıldı. Havuzbaşında gerçekleşen tören, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’ün Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
Karayolları ve Trafik konuları kapsamında düzenlenen yarışmalar da dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından Yakutiye Kent Meydanına kadar kortej yürüyüşü yapıldı.
ETÜ’nün de içinde bulunduğu Trafik ve Karayolları temalı stantlarda ziyaretçilere trafikle ilgili bilgiler verilerek hediyeler dağıtıldı.
Trafik Haftası Kutlamaları ikinci gününde, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde saat 10:00 da başlayan programda, ETÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. M. Yasin Çodur, Başkomiser Zeki Özkan ve Atatürk Üniversitesi öğretim görevlisi Hüseyin Öz çeşitli konularda sunum yaptılar.
Genel Sekreter Çodur, “Kentsel Ulaşım Sistemleri ve Trafik Güvenliği” konulu sunumunda; ülkemiz karayolu ve trafik güvenliğinin arttırılmasına yönelik eğitim faaliyetlerinin gözden geçirilmesi ve halkın bilinçlendirilmesi hususuna dikkat çekerek, trafikte meydana gelen kazaların bilimsel açıdan ele alınması gerektiğini ifade etti.

KARIŞIK