• Büyükşehir-1
KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 08 Nisan 2016 10:54

ETSO'da tiyatro zirvesi...

ETSO'da tiyatro zirvesi...
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın’ı ziyaret etti.

ERKHABER / ERZURUM - Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın’ı ziyaret etti. Ziyarette Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun bulunduğu binada çıkan yangın sonrası yapılacak çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulunuldu.

KARIŞIK

Geçtiğimiz hafta Mumcu Caddesi’nde Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Vakfı’na ait binada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıkmış ve Erzurum Devlet Tiyatroları sahnesinin bulunduğu bölüm yanmıştı. Yangın sonrası olay yeri ve gelişmeleri yakından takip eden Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, tiyatronun yeniden kente kazandırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, Meclis Başkanı Saim Özakalın ile görüştü. Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın, yangın olayından dolayı büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası olarak kültür ve sanata büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Özakalın, “1976 yılından beri Erzurum Devlet Tiyatroları bizim binamızda hizmet veriyor. Bizde Erzurum kültür ve sanatına katkı sağlamak amacıyla elimizdeki imkanlarımızı tiyatro sahnesinin devam etmesi için kullanıyoruz. Bu tiyatro yalnız Erzurum’a değil, 12 ile hitap ediyor. Bu binanın altyapısı tiyatro için çok müsait. Talihsiz bir olay yaşadık. Şükür can kaybımız yok. Binamızın yeniden tiyatroya kavuşması için çaba gösteriyoruz. Tiyatro binamızı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğümüz ile birlikte daha işlevsel hale getireceğiz.  En kısa sürede Erzurum Devlet Tiyatroları’nın ‘Perde’ demesi için gerekenler yapılacaktır” diye konuştu.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik ise, Erzurum’a çok büyük önem verdiklerini, Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun yeniden faaliyetine devam etmesi için çaba gösterdiklerini belirtti. Genel Müdür Birecik, “Çok güzel bir tiyatro salonumuz vardı. Fakat bir kaza sonucu yandı. Tiyatro binamızı Erzurum Valiliği koordinatörlüğünde, Erzurum’da kültür ve sanata önem veren Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte onaracağız. Ayrıca yeni bir kültür sanat projesi yürütüyoruz. Bu proje 12 ili kapsıyor. Erzurum bu projenin pilot ili olacak. Bundan sonra kültür ve sanat adına Erzurum’a daha önemli iler yapacağız” dedi.

Görüşmede ayrıca Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcı Ercan Serin ve ETSO Genel Sekreteri Av.Harun Delibaş da hazır bulundu.