• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 30 Mart 2017 12:52

ESKİ Genel Müdürü Vural’dan Regaib Kandil mesajı

ESKİ Genel Müdürü Vural’dan Regaib Kandil mesajı
Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Mevlüt Vural, Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Genel Müdür Vural mesajında, “Dini gün ve geceler, insanlarımız arasında küskünlüklerin ve dargınlıkların son bulduğu sevgi

ERKHABER / ERZURUM- Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Mevlüt Vural, Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Genel Müdür Vural mesajında, “Dini gün ve geceler, insanlarımız arasında küskünlüklerin ve dargınlıkların son bulduğu sevgi, saygı ve kardeşlik duygularının pekişip gelişmesine vesile olan mübarek zaman dilimleridir” dedi.
Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı mübarek üç ayların manevi ikliminin tüm İslam âlemini kucakladığını söyleyen Vural, şunları kaydetti: “Yüce Allah’a sonsuz şükürler olsun ki, bir kez daha rahmet ve mağfiret mevsimi olan mübarek üç aylara ve Regaib Kandili’ne kavuşmuş bulunuyoruz. Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı mübarek üç aylara girmiş olduğumuz bugünlerde Recep, Şaban ve on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerifi idrak edeceğiz. Üç ayların manevi havasına girildiği müjdesini taşıyan Regaib Kandili; Cenab-ı Allah’a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, nefsimizin yanıltıcı isteklerinden uzaklaşmanın imkânıdır. Bu mukaddes gecelerde Rabbimizin bizlere vermiş olduğu nimetler, sağlık ve afiyet için şükredip, bu mübarek günlere tekrar ulaştığımız için ibadete yönelmeli ve tövbe etmeliyiz. Bu maneviyat yüklü dini gün ve geceler, kulun Rabbine daha fazla yakınlaştığı, dargınlık ve kırgınlıkların bırakılıp kardeşlik ve hoşgörü duygularının zirveye çıktığı mübarek zaman dilimleridir. Bu güzel gün ve geceler, insanlarımız arasında sevgi ve kardeşlik duygularının kök salıp gelişmesine de vesile olmaktadır. Bu manevi olgunluğu fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, dargınlıkları ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, toplum olarak birbirimize kenetlenip birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Regaip Kandili’mizin tüm hemşerilerimize, aziz milletimize ve İslam âlemine birlik, beraberlik, barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.”

KARIŞIK