• Büyükşehir-1
KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 20 Ekim 2017 15:36

Erzurum'un ilk ve tek kültür merkezi... EKM ile hayat daha da güzel…

Erzurum'un ilk ve tek kültür merkezi... EKM ile hayat daha da güzel…
MNG Mall’da hizmete giren Erzurum Kültür Merkezi (EKM), kente yeni bir soluk ve heyecan getirdi…

ERKHABER / ERZURUM - Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taraftından yapılan MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi içerisinde en dikkat çekici mekanlardan biri Erzurum Kültür Merkezi (EKM) oldu.

KARIŞIK

Farklı konseptiyle Erzurum’un kültür ve sanat hayatına renk katan Erzurum Kültür Merkezi, her hafta farklı oyunlar ile Erzurumlu sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Toplam 350  seyirci kapasitesine sahip, 100 metre karelik sahnesiyle anadolunun en büyük AVM tiyatrosu olan Erzurum Kültür Merkezi, özel kulisler, duşlar, özel ses sistemi,  350 çeşit sahne ışığı, özel akustik projesiyle yine anadolunun en donanımlı tiyatro sahnesi olarak adından söz ettiriyor.

HAFTA SONLARI ÇOCUK OYUNLARI

Her Cumartesi ve Pazar günleri iki farklı çocuk oyunu, her ay yine bünyelerindeki sanatçılarca sahlenecek büyük oyun ve turne oyunlarına da ev sahipliği yapacak olan Erzurum Kültür Merkezi’ndeki yenilikler bununla da sınırlı değil. .

 

ÇOCUKLU AİLELER İÇİN ÖNEMLİ FIRSAT

Özellikle çocuklarıyla birlikte AVM’de alışveriş yapmakta zorlanan aileler için de EKM bir çözüm üretmiş. 3-16 yaş aralığındaki çocuklar, anne-babalarının alışveriş yaptığı anlarda, EKM’de drama ve tiyatro eğitimi alabilecek.  Alışverişi tamamlayan aileler, eğitimin bitmesini kitap okuyup, santranç oynayıp, bağımsız özel terasıyla da muhteşem Erzurum manzarasını izleme imkanına sahip olacaklar…

 

KÜLTÜR KAFE'DE 10 BİN KİTAP

 

EKM’de bölgenin en donanımlı ve büyük kütüphanesi kuruldu. 10 bin kitabın bulunduğu kültür kafenin bölgede bir ilk olduğunu söyleyen EKM’nin kurucularından Emre Aksakallı, “Milyonluk bir yatırım gerçekleştirdik. Erzurum’dan bugüne kadar kazandıklarımızı yine Erzurum'a aktardık. Hem sanatı hem çocuklarımızı hem de Erzurum'u seviyoruz. Bu anlamda son derece güzel bir mekan oluşturduğumuzu düşünüyorum. Erzurum’da bugüne kadar hiç yapılmamış, yapılması bile düşünülmemiş bir konsept gerçekleştirdik. Toplam bin 200 metre kare alanda konferanslar, turne oyunları, film galaları, jaz konserleri ile Erzurum’a renk katacağımıza inanıyorum.

“İLGİDEN ÇOK MEMNUNUZ”

Aynı mekan içerisinde oluşturduğumuz farklı konsept ile insanlar zamanlarını kitap kafemizde eşsiz bir şekilde geçirecekler. Açıldığımız ilk günden bu yana çok olumlu tepkiler aldık. Bu da bizi gelecek için ümitlendirdi. Sanata olan saygısı ve geniş bakışı açısı ile bize her anlamda destek veren Yönetim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Aydoğan Süer beyefendiye ve oluşturduğu kaliteli ekibine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.