• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 04 Mayıs 2016 15:25

Erzurumspor'daki dedikodulara son noktayı Sekmen koydu

Erzurumspor'daki dedikodulara son noktayı Sekmen koydu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şampiyonluk kutlamalarının hemen ardından yerel basında yer alan B.B. Erzurumspor kulüp başkanı ve yöneticilerle ilgili iddiaların şampiyonluğuna gölge düşürmeyi amaçlarını iddia etti.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un şampiyonluğunda herkesin emeğinin olduğunu söyledi. Kulüp Başkanı Avukat Ali Demirhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Erzurumspor Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Başkan Sekmen, “Sosyal medyada ‘Belediye Başkanı Kupayı kaldırır mıymış’ iddialarıyla birtakım şeyler gördüm. Bu takımın şampiyonluğunda herkesin emeği var. Kupayı kaldırmanın eleştiri konusu olmasına bir anlam veremiyorum” dedi.


''MEŞRU OLAN HER DESTEĞİ VERDİK'' 

Başkan Sekmen, "Biz meşru olan her şeye bu şehirde destek vereceğimizi ifade etmiştik ve bu desteğin de gayreti içinde olduk. Biz bu konudaki kararlılığımızı eski spor derneği olan Erzurumspor'un borçlarını ödeyerek, taksitlendirerek göstermiştik. Bunu da şehrin şampiyonluğu kadar en önemli olan hizmetlerinden biri olarak görüyorum" dedi. 
Başkan Sekmen, basın toplantısında daha sonra şunları dile getirdi:

''DESTEK VEREN GELSİN KUPAYI KALDIRSIN''

"Bu şehirde ne hazindir ki şampiyonluğumuza gölge düşürmek isteyen arkadaşlarımız çıktı. Bunları beyanatlarıyla ortaya koydular. Bütçemizin ne olduğunu bilmeden, iddialar ortaya koymaya kalktılar. 'Belediye başkanı kupayı kaldırır mıymış' iddialarıyla bir takım şeyler duydum. Biz bu konuda arkadaşların bazı şeyleri bilmediğini gördük. Destek veren kim olursa olsun yeter ki destek versin gelsin kupayı kaldırsın. Örnek olarak, Adanaspor şampiyon oldu. Kupayı kaldıranlardan biri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik. Adana'da böyle bir haber varsa tarayın interneti hep beraber karşı çıkalım ama bu şehirde 3-5 kişi bu tür yaygaralar yapmak suretiyle bu şampiyonluğa gölge düşürmek istiyor. Eğer bir şehrin siyasileri bu mutluluğu paylaşmak istiyorsa buyursun gelsin onların da hakkı."

''GELİR-GİDERİMİZ BAKANLIK DENETİMİNE TABİ''

"Ben şahsen üzülüyorum. Takım şampiyon olmuş, herkes bu şampiyonluktan pay alsın. Ben payımı aldım mutlu oldum. Erzurumluların da mutlu olduğunu gördüm. Burası resmi bir dernek. Gelirleri, İçişleri Bakanlığının denetimine tabi. Fol yok yumurta yok. Karadenizliler kadar olamadık. Onlar bu tip şeylerde birbirlerine kenetlenirler. Bizdekiler ise takımımız şampiyon olmuş nasıl aşağı çekeriz diye gayret ediyor. Biz niye kendimizi kötüleyelim. Ben bunun için bu toplantıyı yaptım. Çünkü o iddia çok farklı bir iddia. Bu bütçeyi sen nereden buldun? Bu arkadaşımız da burada yöneticilik yapmış bir arkadaşımız. Sen zamanında niye şampiyon yapmadın bu takımı? Madem böyle bir bütçe vardı da sen neden bunu kullanmadın, bu kaynakları oluşturmadın da kalkıp şimdi bu iddia da bulunuyorsun?"
 
"EV PRİMİ SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ"
 
Futbolculara şampiyonluk primi olarak ev verilmesine yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine de Başkan Sekmen, "Bu sözümüzden geri dönmemiz söz konusu bile değil. O evleri vereceğiz. Ancak bu futbolculara özel bir durum değil. Belediye başkanı seçildikten sonra meclisimizden, Erzurum'u temsil eden ve kendi branşlarındaki müsabakalarında şampiyon olarak madalya getiren tüm sporculara ödül olarak ev verilmesi kararını almıştık. Futbol takımımız da bu kapsama giriyor. Ayrıca kadrodaki tüm futbolculara birer ev vereceğimizi de söylemiyoruz. Hocamız ve yönetim kurulumuz, performanslara, oynadıkları maç sayılara göre bir değerlendirme yaparak, bize liste gönderecek. O liste doğrultusunda evlerimizi dağıtacağız. Ayrıca 2. Lig şampiyonluğu halinde de daha güzel konutlardan vermeyi şimdiden taahhüt ediyorum" dedi. 

BAŞKAN DEMİRHAN: BAZI HABERLERLE ŞOK OLDUM!

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Ali Demirhan da "Biz sadece üçüncü ligden ikinci lige çıkmadık. Bazı zihniyetleri yendiğimiz için de bu kupa bizim için değerli. Bu şehir bugüne kadar neden bu duruma düşmüş. Onun da göstergesi bu. Halk bir şey yapamıyor, müdahale edemiyor ama basında çıkan bu haberler karşısında şoke oldum" dedi. 

''TOPLAM GİDERİMİZ 6 MİLYON 143 BİN LİRA''

Demirhan sözlerini şöyle sürdürdü:
" Biz şampiyon olduk. Beni bu kulübe başkan olmaya davet eden Sayın Mehmet Sekmen’dir. Erzurumspor kamunun malıdır, halka açıktır. Halkın teveccühüne sahip olmuş bir kurumdur. Buraya ciddiyetle yaklaşanlar, burayı ciddiye alan kişiler ve kurumlar bizim için değerlidir. Biz Allah’ın izniyle bir yola çıktık. Ben sonuna kadar Başkanım ve yönetimimle beraberim. Ali Demirhan gittiği zaman bu kulübe sahip çıkacak olan Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Bazı arkadaşlar diyor ki ‘SMS’ten gelen paraları ne yaptınız?’ ‘Biz Türkiye’nin en büyük beşinci camiasından birisiyiz’ diyoruz. Türkiye’de 10 tane takımın sahip olduğu SMS kampanya hattına sahibiz. Biz ayda 60 bin mesaj bekliyorduk, o heyecanla o işe girdik, bize bugüne kadar gelen mesaj sayısı 5 aydır 3 bin 367’dir. Yaklaşık 20 bin liraya tekabül ediyor. Bunun 2 bin tanesi Murat Arslan’ın kendi mesajıdır. O parada bizim Halk Bankası’ndaki hesabımızda duruyor. Dokunmadık ona, biriksin dedik. Biz başarıyı yakaladık. Bu başarı, bize karşı olan zihniyete karşı bir zaferdi benim için. Şehrin zaferiydi, şehirdeki iyi niyetlerin zaferiydi, inananların zaferiydi. Bundan sonra da biz hatalarımızı gördük, nerede zaaf noktaları olduğunu gördük. Allah’ın izniyle biz 2. Lig’de de şampiyon olacağız. Şampiyonluk primi olarak, Başkanım ev veriyor ve maç primi veriyoruz.” 

''TOPLAM BÜTÇE 8 MİLYON TL''

Demirhan, kulüp gelirinin 6 milyon 716 bin lira olduğunu ve şu ana kadar ki giderlerinin ise 6 milyon 143 bin lira olduğunu, bu rakamın futbolculara ödenecek borçların ödenmesiyle birlikte 8 milyon TL'yi bulacağını kaydetti. Demirhan, halen kulübün kasasında 821 bin lira çek-senet veya nakit paralarının bulunduğunu da sözlerine ekledi...