• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 14 Ocak 2022 17:41

Erzurumspor'da ödeme krizi 90'da çözüldü...

Erzurumspor'da ödeme krizi 90'da çözüldü...
Erzurumspor’un özellikle yabancı oyuncuların serbest kalmaması ve yerli oyuncuların birikmiş alacakları için gerekli olan yaklaşık 15 milyon TL, Başkan Düzgün ve yöneticilerin olağanüstü gayreti ile sürenin dolmasına kısa bir süre kala temin edildi

ERKHABER / ERZURUM – Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un özellikle yabancı oyuncuların serbest kalmaması ve yerli oyuncuların birikmiş alacakları için gerekli olan yaklaşık 15 milyon TL, bugün Kulüp Başkanı Ömer Düzgün ve yönetim kurulu üyelerinin müthiş gayretleriyle temin edildi. 

KARIŞIK

 

Büyükşehir Belediye Erzurumspor camiasının günlerdir uykusunu kaçıran “ödeme sorunu” yabancı oyuncuların serbest kalacağı bugün çözüme kavuştu. Menemenspor maçının hemen sonrasında Ankara’ya çıkarma yapan Kulüp Başkanı Ömer Düzgün ve yönetim kurulu üyelerinin günlerdir süren çabaları bugün sonuç verdi. 

 

 

AKDAĞ, ALTINOK VE YAVİLİOĞLU DEVREDE

Ankara’da Başkan Düzgün’ün girişimleri sonucunda Ziraat Bankası’nın Erzurumlu Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Tanyeri ile kredi görüşmesinden olumlu cevap alındı. Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ ile İçişleri eski Bakanı Selami Altınok ve Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu’nun da destek verdiği görüşmeler sonucunda, Ziraat Bankası, B.B. Erzurumspor’a kredi vermeyi kabul etti. 

 

 

ZİRAAT BANKASI DADAŞ’A KREDİ VERDİ

 

Bu kez de kulübün gelirlerinin krediye teminat gösterilmesi için TFF ve Spor Toto Genel Müdürlüğü’nden gerekli evrakların 24 saat içerisinde Ziraat Bankası’na gönderilmesi için hareke geçildi. Her iki kurum da Erzurumspor’a yardımcı olabilmek adına adeta seferberlik ilan etti ve evraklar süratli bir şekilde bankaya ulaştırıldı. 

 

Başvuruyu değerlendiren Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Tanyeri’nin süreci hızlandırmasıyla birlikte, Erzurumspor’un 15 milyon TL’lik kredi başvurusu, bugün saat 15.00 sıralarında onaylandı ve Mavi Beyazlı kulübün hesaplarına da ancak mesai bitiminde aktarıldı. Başkan Ömer Düzgün’ün talimatıyla da öncelik yabancı oyuncular olmak üzere tüm futbolcuların hesaplarına alacakları aktarılmaya başlandı. 

 

Böylelikle, son dakikada yapılan ödemelerle yabancı futbolcuların serbest kalmaları önlenmiş olurken, futbolculara bugüne kadar birikmiş tüm alacakları da ödenmiş oldu. 

 

 

TRANSFER TAHTASI AÇILAMIYOR

Bu arada futbolculara bugün yapılan ödemelerin transfer tahtasına bir etkisi olmuyor. Tahtanın açılabilmesi için geçtiğimiz sezon Mavi Beyazlı formayı terleten oyunculara 25 milyon TL civarında bir ödeme yapılması gerekirken, bu miktarın temin edilmesi mümkün gözükmüyor. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cafer karasu 15 Ocak 2022 06:23

    Zıraat bankasına ve yönetimine teşekkür ediyorum.