• Büyükşehir-1
SPOR Düzenleme Tarihi : 15 Aralık 2020 19:35 Haber Girişi : 15 Aralık 2020 20:00

Erzurumspor'da ödeme dengesizliği... Yerliler, yabancıların 2.5 ay gerisinden geliyor...

Erzurumspor'da ödeme dengesizliği... Yerliler, yabancıların 2.5 ay gerisinden geliyor...
B.B. Erzurumspor Başkanı Ömer Düzgün, futbolcuarın biriken alacaklarını ödemek için kolları sıvadı.

ERKHABER / ERZURUM - Son haftalarda peş peşe gelen kötü sonuçların ardından Başkan Hüseyin Üneş'in istifasıyla boşalan başkanlık koltuğuna bugün itibariyle resmen oturan B.B. Erzurumspor Başkanı Ömer Düzgün, futbolcuarın biriken alacaklarını ödemek için kolları sıvadı. Başkan Düzgün'ün muhtemelen yarın futbolculara ödeme belirtiliyor. 

KARIŞIK

Görevinden istifa eden ve dün basın toplantısı düzenleyerek veda eden Hüseyin Üneş'in, "2 ay geriden geliyoruz" diyerek, ekonomik tabloyu açıklamasına rağmen, tablonun hiç de öyle olmadığı öğrenildi. 

 

AĞUSTOS-EYLÜL MAAŞLARI YABANCILARA ÖDENMİŞ

Futbolculara bugüne kadar "yerli" ve "yabancı" ayırımı ile ödeme yapıldığı, yabancı futbolcuların, yerli oyunculardan 2,5 ay daha fazla para aldığı öğrenildi. Yabancı futbolculara, Ağustos ve Eylül maaşları ödenirken, yerlilere ise bu tarihlerde ödeme yapılmadı. Buna karşın, Ekim, Kasım maaşları ne yabancılara ne de yerlilere ödenmedi. Aralık maaşları ise şimdiye kadar ödenmediği gibi, ay sonuna kadar süresinin olduğu belirtiliyor. Ödemelerde yapılan "yerli", "yabancı" ayrımının takımda ki huzursuzluğun baş nedeni olduğu da ifade ediliyor. 

Yerli oyunculara göre daha az alacaklı olan yabancı futbolculardan bazılarının da 2,5 aylık alacakları yüzünden sözleşme fesih sürecini başlatıp, kulübe ihtarname çektikleri de öğrenildi. Buna karşın yabancıların 2,5 ay gerisinden gelen yerli oyunculardan hiçbirinin kulübü TFF'ye şikayet etmediği de bildirildi.

 

FUTBOLCULARA ÖDEME YAPILIYOR

B.B. Erzurumspor'un çiçeği burnunda başkanı Ömer Düzgün de, bugün görevi devralır devralmaz, takım içerisinde huzursuzluğun baş nedeni olan "yerli-yabancı" ayrımını ortadan kaldırmak için harekete geçti. Başkan Düzgün, muhtemelen yarın futbolculara bir ödeme yapıp, huzursuzluğu ortadan kaldıracağı belirtiliyor. 

Başkan Düzgün'ün futbolcuların huzursuzluğunu ortadan kaldırdıktan sonra da Perşembe günü medyanın karşısına geçip, nasıl bir Erzurumspor devraldığını ve devre arasında yürütülecek transfer çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yapması bekleniyor.

 

GEÇEN YILIN ALACAKLARI, OCAK AYINDA ÖDENECEK

Öte yandan geçtiğimiz sezondan bu yana takımda bulunan yerli oyuncuların, geride bıraktığımız sezonun alacaklarını da henüz tahsil edemedikleri, şampiyonluk sonrasında yönetimi rahatlatmak adına alacaklarını yapılandırdıkları da ortaya çıktı. Futbolcuların büyük bölümünün 2019-2020 futbol sezonundan kalan alacakları için Ocak 2021 tarihli senetler aldıkları öğrenildi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.