• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 07 Kasım 2016 16:56

Erzurum'da son24 saatte neler oldu?

Erzurum'da son24 saatte neler oldu?
Erzurum'da son 24 saatte meydana gelen olayları siz okuyucularımız için derledik...

Vizyon 2071 Derneği basın mensuplarıyla buluştu

KARIŞIK

Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği, Oltu’da faaliyet gösteren basın temsilcileriyle bir araya geldi. 
Derneğin Genel Başkanı Hikmet Şahin’in derneğin çalışmaları hakkındaki bilgiler verdiği yemeğe, İHA Oltu Temsilcisi Dursun Murat Aydın, Oltu’nun Sesi Gazetesi’ni temsilen Murat Yıldız ile Kadir Bulut ve Oltu Gözlem Gazetesini temsilen Erkan Erdoğan katıldı.
21 Ekim’de kutlanan Dünya Gazeteciler Günü’nde yoğun programları nedeniyle planladıkları yemek programını bugüne ertelemek zorunda kaldıklarını belirten Genel Başkan Hikmet Şahin, “Özellikle 15 Temmuz’da büyük bir özveriyle halkın kahramanlığını kayıt altına alan ilçemizin basın temsilcilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Basın, bir kez daha göstermiş oldu ki, hem ilçemizde hem de ülkemizde ne kadar büyük kitlelere ulaştığını, doğru haberle insanlara kenetlenme açısından ne kadar faydalı olmaktadır. Ülkemizde basını farklı amaçlarla kullanmak isteyenler olsa da, biz böyle değerli basın mensuplarıyla Yeni Türkiye yolunda yeni adımlar atmaya devam edeceğiz. Değerli basın mensubu arkadaşlarımızın, Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği olarak her daim yanlarında olacağız ve yaptıkları bu değerli görevde de elimizden gelen yardımı esirgemeyeceğiz. Bu gecede, bizleri kırmayıp onurlandıran ilçemizin kıymetli basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Yemek programına Dernek Genel Başkanı Hikmet Şahin’in yanı sıra dernek yöneticileri de katıldı.

Erzurum Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı

Erzurum Valiliği, kendilerini vali yardımcısı veya kaymakam olarak tanıtan kişilerin, para yardımı taleplerine itibar edilmemesini istedi. 
Açıklamada, “İlimizde Vali, Vali Yardımcısı, Kaymakam, Müdür,Polis gibi adlar altında hiçbir şekilde, hiçbir kimse veya kurumdan para talep edilmesi mümkün değildir ve edilmemiştir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın; kendilerine devlet yetkilisi süsü veren dolandırıcıların haksız çıkar ve menfaat teminine yönelik eylemlerine karşı daha dikkatli ve uyanık olmaları, istenilen yardım talebi ve söylemlere karşı herhangi bir kişi ya da bir hesap numarasına kesinlikle para yatırmamaları, vermemeleri ve bu telefonlara asla itibar etmemeleri gerekmektedir. Bu gibi durumlarda zaman kaybetmeden 155 polis hattı veya İl Emniyet Müdürlüğünün 0 442 316 98 99 numaralı telefonuna bilgi vermeleri hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.

Kardeş ülke Azerbaycan’dan Erzurum’a teşvik desteği

 AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ile birlikte Azerbaycan'a gitti. Ilıcalı ve Kiremitci, enerjinin devi ATEF Enerji Şirketler Grubu'nu teşvik paketi kapsamında yatırım yapmaları için Erzurum'a davet etti. 
AK Parti Erzurum Milletvekili, İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i temsilen Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, ulaşımla ilgili bazı temaslarda bulunmak üzere Bakü'ye gitti. Milletvekili Ilıcalı, programı dolayısıyla Bakü ziyaretine katılamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in selamını ATEF Yönetim Kurulu Başkanı Talip Hasan Alikhanbayov'a iletti.
Enerji devi olarak bilinen ATEF Şirketler Grubu'nu ziyaret eden Ilıcalı ve beraberindeki heyet şirket bünyesinde bulunan döküm, izalatör tren yolları ve enerji hatları, tel inceltme, izolasyon kaplama,emaye kaplama,radyatör, boyama gibi tesisleri inceleyerek bilgi aldı. ATEF Enerji Şirketler Grubu'nu ziyaret eden Erzurum heyeti, Yeni Türkiye'nin 2023 hedefi doğrultusunda Yüksek Hızlı Tren Demir Yolu potansiyelinin yapımı için enerjinin devi olan ATEF Yönetim Kurulu Başkanı Talip Hasan Alikhanbayov'u teşvik paketi kapsamında Erzurum'a davet etti. Alikhanbayov, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu davet üzerine heyecanlandıklarını ve mutlaka Erzurum'a geleceklerini ifade etti.

Erzurum Forum AVM’de Organ Bağışı standı açıldı

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, 03-09 Kasım tarihleri arasında kutlanan “Organ Bağışı Haftası” nedeniyle Erzurum Forum AVM’de stant açarak vatandaşları bilinçlendirdi. Açılan standa yoğun ilgi gösteren vatandaşlara standa görevli sağlık personellerince gerekli bilgilendirmeler yapılarak organ bağışının önemine vurgu yapıldı. 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Organ Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Fatih Kacıroğlu, ”Organ Bağışı, kişi hayatta iken, kendi iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisinde kullanılmasına izin vermesidir. Ülkemizde 20 bini aşkın kişi hayatlarını devam ettirmek için organ nakline ihtiyaç duymaktadır. Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar uygun ve yeterli verici olmaması nedeniyle kısa süre içinde hayatlarını kaybetmektedir. Yine Şeker Hastalığı, Hipertansiyon gibi kronik hastalıkların sonucunda oluşan özellikle Böbrek Yetmezliği her geçen gün artan vaka sayısı ile ülkemiz için kanayan bir yaradır. Bugün Böbrek Nakli için bekleyen 17.997 hastamız vardır” dedi.
Kacıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Kişiler hayatta iken kalp, böbrek, karaciğer, akciğer, pankreas, incebağırsak, kornea, kas, kemik iliği gibi organlarını bağışlayabilirler. 18 yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan bir kişiden organ ve doku alınabilmesi için vericinin en az iki tanık önünde bilinci açık ve tesirden uzak olarak önceden verilmiş yazılı, imzalı veya sözlü olarak beyan edip imzaladığı tutanağın hekim tarafından imzalanması gerekir. Organ Bağışında bulunan kişilerin Organ Bağışı Kartlarını üzerlerinde taşımaları ve aile yakınlarına konu ile ilgili bilgi vermeleri gerekir. Çünkü kişide beyin ölümü gerçekleştiğinde akrabalarının organ bağışı için karar vermeleri gerekmektedir.”
Erzurum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik ise bu hafta boyunca yapılacak olan etkinliklerle organ bağışının önemine dikkat çekeceklerini belirterek, vatandaşları organ bağışı yapmaya davet etti. Şu anda binlerce insanın çeşitli hastalıklarından dolayı organ bağışı beklediklerini vurgulayan Vançelik “Ne yazık ki bizler ancak alıcı durumuna gelince bağışın önemini fark edebiliyoruz. Bir gün bizim de organa ihtiyaç duyabileceğimizi düşünerek, şifa bekleyen binlerce insana belki sebep olabileceğimiz bilinciyle, herkesi organ bağışı için destek vermeye davet ediyorum” dedi.