• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 21 Aralık 2016 12:30

Erzurum’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele toplantısı düzenlendi

Erzurum’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele toplantısı düzenlendi
Erzurum’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme toplantısı düzenlendi.

ERKHABER / ERZURUM -Erzurum’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme toplantısı düzenlendi. 
Palandöken Kaymakamlığı toplantı salonunda Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi başkanlığında yapılan toplantıya Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Palandöken Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Cemil İlbaş, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şeyma Bingöl, Kadın Konuk Evi Müdürü Şükran Göktaş, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantıda kadına yönelik şiddetle mücadelede son durum, ilgili mevzuat çerçevesinde Erzurum’da uygulamada yaşanan sorunlar, kadına yönelik şiddetle mücadelede yapılması gereken çalışmalar ve aile içi şiddetle mücadele projesi teknik kurulunun yaptığı çalışmalar ele alındı.
Terzi, burada yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumlar arası koordinasyonun önemine değindi.
Aile içi şiddetle mücadele projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Terzi, Erzurum’da belediyeler tarafından mağdur kadınlara yönelik misafirhaneler kurulmasını sağlayacağız. Bu konuda belediyelerle işbirliği içerisindeyiz. Aile içi Şiddetle Mücadele Projesi kapsamında il teknik kurulu tarafından hazırlanan eylem planının hayata geçmesi için ilgili kurumların çalışmaları devam ediyor dedi.
Proje 2017 yılında başlayacak
Aziziye Belediye Başkanı Orhan ise sosyal belediyecilik konusundaki çalışmaları önemsediklerini belirterek, kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki çalışmalara destek olacaklarını ifade etti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İlbaş’da, Aile İçi Şiddet Mücadele Projesinin aralarında Erzurum'unda bulunduğu 26 ilde hayata geçtiğini hatırlattı.
İlbaş, kadına yönelik haksızlık, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele kapsamında çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, Erzurum'da yapılan çalıştaylar sonucu oluşturulan eylem planın 2017 yılından itibaren hayata geçeceğini ifade etti.
Toplantıda ayıca Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde görevli sosyal çalışmacı Edip Kahiloğulları ve sosyolog Gamze Münteha Aydın tarafından kurumun çalışmaları ve Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesinin içeriği konusunda sunum yapıldı.

KARIŞIK