• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 25 Kasım 2016 18:08

Erzurum’da “Kadına Yönelik Şiddet ve Yansımaları” paneli

 Erzurum’da “Kadına Yönelik Şiddet ve Yansımaları” paneli
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Erzurum’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında “

 

KARIŞIK

ERKHABER / ERZURUM- Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Erzurum’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında “Kadına Yönelik Şiddet ve Yansımaları” paneli düzenlendi. 

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleşen panelin Başkanlığını Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Öcal yaptı.
Panele konuşmacı olarak katılan Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hava Özkan, Kadına Yönelik Şiddetin Kadın Sağlığına Etkisi, Erzurum Barosu Avukatı Begüm Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddet ve Hukuki Durum, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde görevli Sosyal Çalışmacı Edip Kahiloğulları, şiddet önleme ve izleme merkezi işleyişine genel bakış konularında sunum yaptılar.
Öcal, şiddet herkesin gözlemlediği bir olgu olduğunu anımsatarak, şiddetin güç ve baskı unsurlarını içinde barından bedensel ve ruhsal açıdan zarar veren hareketleri kapsadığını ifade etti.
Şiddetin sadece aile içinde değil, iş hayatında ve gündelik hayatta da yaşandığına dikkat çeken Öcal, ‘’Kadına yönelik şiddet güç dengesinin bozulması anlamına gelmektedir. Kadın zayıf erkek güçlü bir karaktere bürünüyor. Bu durum güç dengesini bozuyor. Şiddet olgusu kadının fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik anlamda zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanıyor’’ dedi.
Türkiye’de kadına şiddetle ilgili olumsuz bir tablo yaşandığına dikkat çeken Öcal, şiddet konusunda farkındalık oluşturulması ve bu konuda erkeklerin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.
Panelin kapanış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş ise panelde emeği geçenlere teşekkür ederek, kadının toplumdaki önemine değindi.
Kadın konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını belirten İlbaş, panelin farkındalık oluşturmak adına önemli olduğunu söyledi.
Panelde ayrıca İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla afiş ve poster sergisi açıldı.