• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 05 Ekim 2016 16:12

Erzurum'da bir spor sevdalısı

Erzurum'da bir spor sevdalısı
1995 ten itibaren bizim tanışmamız. Yıllardan beri sporun içinde olan birisi olarak tanırız kendisini.

LEVENT ÇAKMUR YAZDI...

KARIŞIK

 

 

 

1995 ten itibaren bizim tanışmamız. Yıllardan beri sporun içinde olan birisi olarak tanırız kendisini.

Kendisinden bir şeyler öğrendiğimiz güler yüzlü spor sevdalısı büyüğümüz Burhanettin ANDİÇ’i yazmak istedim bu hafta. Belirttiğim yıllar da o dönemdeki adı Gençlik Spor İl Müdürlüğünde spor şube müdürü olarak görev yapan Burhanettin ANDİÇ ile yollarımızın kesişmesi hakemlik yıllarından başlayıp Milli Eğitim Müdürlüğünde Lig Heyetinde görev yaptığımız dönemlerde perçinlenen ve halen daha devam eden ve bazı spor organizasyonlarında halen daha karşılaşıp fikir alış verişi yaptığımız Burhanettin ANDİÇ sporun ulu çınarı gibi Erzurum’a hizmet etmekte.

Burhan abi olarak sporun her kesimi tarafından sevilip saygı gören Burhanettin ANDİÇ abimiz halen daha ASKF 2.Başkanlığı, Futbol İl Temsilciliği ve bir amatör kulübün başkanlığını yürütmekte. Yıllardır Atletizm, Voleybol, Hentbol, Kayak başta olmak üzere tüm camiaların yakından tanıdığı ve saygı duyduğu Burhanettin ANDİÇ, Erzurum’daGençlik Spor İl Müdürlüğünden emekli olmasına rağmen ilkleri yapmaya devam etmektedir. Mesela 3 yıldan fazladırsürdürdüğü futbol il temsilciliği görevinde U-11, U-12 Liglerinin ilk olarak Erzurum da oynanmasını sağlayan il temsilcisi olarak Erzurum Futboluna damgasını vurmuş durumda.

Amatör Futbol liglerinin ilimizde düzenli olarak yapılması için çabası, genç liglerinin tamamının oynanması onun döneminde yapılan yenilikler olarak karşımıza çıkmakta. Kayak camiasında ayrı bir yeri var Burhanettin ANDİÇ’in. Sınırlı imkânları olmasına rağmen sporcu yetiştirmek için kışın Yıldızlar Kayak Kulübünde yarışacak kayakçıların malzemeleri, ulaşımları vb. ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösteriyor. Amatör ruhla genç sporcuların daha iyi yerlere gelmesi için büyük çaba gösteriyor. Bizim hakemlik yaptığımız yıllarda bir öğretmen edasıyla yetişen tüm gençlere yardımcı olan maçlarda görev almalarını sağlayan bir ağabey, Lig heyetinde Beden Eğitimi Öğretmenlerine fikstür yapımı, maç organizasyonunu öğreten bir öğretmen olarak tanıdık biz onu. Halen daha spora hizmet eden Burhanettin ANDİÇ Erzurum sporuna katkı sağlamaya devam ediyor. Spor sevdalısı Burhanettin ANDİÇ’e sağlıklı uzun ömürler dileyerek teşekkürü de bir borç biliyorum.