• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 04 Temmuz 2017 14:26

Erzurum'a yatırım yaptığına bin pişman oldu...

Erzurum'a yatırım yaptığına bin pişman oldu...
Yatırım Yaptığına Bin Pişman

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum’da bir taşocağına ortak olan İstanbullu işadamı Ünal Karaman, yatırım yaptığına bin pişman. Şirketin yarısını satın alan Karaman, şişirme faturalar ile karşılaşınca soluğu mahkemede aldı.

KARIŞIK

Geçtiğimiz aylarda DAİB Başkanı Cemal Şengel’in girişimleri ile Erzurum’a yatırım yapan İstanbullu iş adamı Ünal Karaman, Yakutiye ilçesine bağlı Güllü Köyü sınırlarında faaliyet gösteren taş ocağına ortak oldu. İstanbul’da da kum ocağı işleten Karaman, Erzurum’daki şirketin hisselerinin yarısını satın alarak sorumlu bir müdür atadı.  Ancak işler hiçte umduğu gibi olmadı.

İşadamı Ünal Karaman, şişirme faturalar gösterilerek mağdur edildiğini iddia etti.  Atadığı sorumlu müdürün de darp edildiğini söyleyen Karaman, konuyu yargıya taşıdı. Mahkeme firmaya kayyum atayarak, defterlerini incelemeye aldı. Ancak iddiaya göre bu seferde mahkemenin istediği evraklar mali müşavir tarafından mahkemeye sunulmadı.

Mali müşavir Turgut Aktaş’ın taraf tuttuğunu iddia eden işadamı Ünal Karaman, “Şirketin yarısına ortak olduğum halde hiçbir şeyden haberim yok. Şişirme faturalar gösteriliyor. Mesul müdürüm darp edildi. Mahkemenin istediği evraklar, defterler verilmiyor. Mali Müşavir adeta taraflı davranıyor. Erzurum Muhasebeciler Odası’na da durumu şikâyet ettim” diye konuştu.

Kimse yatırıma gelmez

Şehre yatırım yapan insanların baş tacı yapılması gerektiğini vurgulayan DAİB Başkanı Cemal Şengel ise yaşananların Erzurum ekonomisi adına hoş olmadığını söyledi. Yıllardır şehre yatırım yapılması için uğraş verdiklerinin altını çizen Şengel, “Binbir emekle ikna edip getirdiğimiz işadamları bu tür muameleler ile karşılaşması gelecek başka yatırımcıların da önünü keser. Adaletin bir an önce gereğini yapacağına inanıyorum” dedi.

 

KAYNAK: PUSULA