• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 24 Ekim 2022 15:09

ERZURUM YİNE KENDİNE YAKIŞANI YAPACAK

ERZURUM YİNE KENDİNE YAKIŞANI YAPACAK
AK Partili iş insanı Muharrem Toprak. 2023'te yapılacak seçimlerde, Erzurumlunun mührü yeniden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK kadrolara vereceğini iddia etti.

ERKHABER / ERZURUM - AK Partili iş insanı Muharrem Toprak. 2023 te yapılacak seçimlerde, Erzurumlunun mührü yeniden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK kadrolara vereceğini iddia ederek, “ Erzurumlu tarihin her döneminde kendine yakışanı yapmıştır. Bundan sonra da yapacaktır.” dedi.

KARIŞIK

 

Erzurum’un siyaseten ülkeyi yönlendiren bir şehir olduğuna dikkat çeken Toprak, “ Biz içinde yaşadığımız için çok dikkatimizi çekmiyor, ancak 20 yıllık AK Parti iktidarında, hem merkezi hükümetin, hem de yerelde belediyelerin yaptığı hizmetlerle Erzurum’un çehresi değişti. Erzurum’un makus talihi AK Parti iktidarıyla değişti.” dedi.

 

MEHMET SEKMEN ERZURUM İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSTIR    

AK Parti Erzurum İl Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuş olan, iş insanı Muharrem Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Erzurum için büyük bir şans olduğunu belirterek, “Başkanın vizyonu şehre çağ atlatmıştır. Şehrin en büyük problemi olan kentsel dönüşümde büyük ilerleme kaydedilmiştir. Palandöken dağını yaptığı yatırımlarla,  artık dünyanın itibar ettiği bir  kış turizm ve kış sporları merkezi haline getirdi. İstihdama yönelik yaptığı çalışmalarla binlerce gence iş olanakları sağladı. Tarım ve Hayvancılık noktasında Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Erzurum söz sahibi bir şehir haline geldi. Avrupa’nın en büyük Hayvan Pazarı Erzurum’da yapıldı. Hemen   her ilçede, modern hayvan pazarları yaptı. Çiftçiye üretimi artırmak için uygun fiyatla araç gereç kiralayan bir belediyemiz var artık. Son dönemde ilçelere gittiniz mi bilmem. Bütün ilçe grup yolları onun döneminde sıcak asfaltla tanıştı. Geçtiğimiz 7-8 sene içerisinde 10 tane devasa cadde açıldı. Açılan yeni yollarla şehir içi ulaşımı rahatlattı. Kışın artık şehir merkezinde bir tane kapalı yol yok. Daha kar yağmadan iş makinaları sokaklarda.                       

Bakın Gürcükapı Kentsel dönüşüm projesi yıllardır hayal edilen ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen bir işti. Bu yıl açılışı yapılacak. Pandemi ve dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen, bahane üretmeden, yatırımlarını devam ettirdi. Bütçesini yatırıma dönüştüren nadir başkanlardan biri. Bu gün ülke genelinde suyu en ucuza kullanan şehirlerin başında Erzurum geliyor. Keza şehir içi ulaşımda da örnek gösterilen ciddi indirimler yapıldı. Daha aklıma gelmeyen yüzlerce iş var. Dolayısıyla Başkan Sekmen Erzurum için büyük bir şanstır.” dedi.

 

MİLLETVEKİLLERİMİZİN GAYRETİYLE ERZURUM YATIRIMA DOYDU

Merkezi hükumetin de yaptığı yatırımlarla şehrin çehresinin değiştiğine dikkat çeken Toprak, “Erzurum AK Parti iktidarında devlet yatırımları ve teşviklerinden en fazla faydalanan illerin başında geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın Erzurum’a olan ilgisi, milletvekillerimizin gayretli çalışmalarıyla, Erzurum yatırıma doydu. Yıllardır hayal edilen ancak yapılamayan, barajların inşasına başlandı. Onlarca baraj, yüzlerce irili ufaklı göletler yapıldı. Enerji santralleri yapıldı. 

Erzurum’da şuan Tünel inşaatları devam ediyor. Tünellerin tamamlanmasıyla artık Erzurum, hem ham maddeye, hem pazara yaklaşmış olacak. Ulaşım alt yapısıyla Erzurum cazibe merkezi konumuna geldi. Bakın daha yeni Erzurum’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Erzurum’da sözleşmeli tarıma geçileceğini duyurdu. Sözleşmeli tarım ne anlama geliyor, çiftçinin ürününü değerinden alım garantisi getiriyor. Bu Erzurum adına atılmış önemli bir adım. 

Erzurum’da eşi benzeri olmayan Şehir Hastanesiyle bölgenin sağlık merkezi haline geldi. Bakın ulaşım noktasında her türlü hava şartında uçakların inip kalkabileceği bir havalimanımız var. Türkiye’de üç ilde CAT3 sistemi var. Bu illerden biri de Erzurum. Burada saymakla bitiremeyeceğimiz bir çok hizmet AK Parti iktidarında Erzurum’a yapıldı.” dedi.  

 

ERZURUMLU YAPILANLARI GÖRÜYOR.

Erzurumlunun bütün bu hizmetler karşılığında 2023’te yine AK kadrolara desteğini vereceğini ve istikrardan yana bir tavır sergileyeceğini iddia eden Toprak, “Erzurumlu tarihin her döneminde kendine yakışanı yapmış ve bundan sonra da yapacaktır. Bundan zerrece kuşku duymuyorum. 2023’te yine Erzurum AK Parti’ye en yüksek oyu veren şehirlerin başında gelecek. Cumhurbaşkanımızın ülkemizi bölgesinde, hatta dünyada söz sahibi bir ülke haline getirdiğini Dadaşlar görüyor. Genç kardeşlerimiz hatırlamaz, ancak anne babalarına anlattırsınlar, AK Parti iktidarı öncesi ülkenin halini. Bu gün ülkemiz sözüne itibar edilir bir ülke haline geldiyse bunun mimarı sayın Cumhurbaşkanımızdır. Ben işim gereği sık sık yurt dışına çıkan biriyim. Avrupa ülkelerinin geçmişteki Türk iş insanlarına bakışıyla bu gün bakışları çok farklı. Dolayısıyla Erzurumlular bütün bu yapılanları görüyor, hakkı teslim ediyor. Muhalefet 6 değil 16’lı masa kursa, Dadaşların bu fikrini değiştiremez. Alvarlı Muhammed Lütfi Efendi’nin mülki İslam’ın kilidi olarak tasvir ettiği ve Mevla’ya emanet ettiği Erzurum, 2023’te de kendine yakışanı yapacaktır.” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.