• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 18 Eylül 2022 13:12

Erzurum Valisi Okay Memiş, deprem bölgesinde

Erzurum Valisi Okay Memiş, deprem bölgesinde
Erzurum Valisi Okay Memiş, Çat ilçesinde dün meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından ilçe ve kırsal mahallelerde inceleme yaptı.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Valisi Okay Memiş, Çat ilçesinde dün meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından ilçe ve kırsal mahallelerde inceleme yaptı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) göre dün saat 23.30'da merkez üssü, Erzurum'un Çat ilçesi olan 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 6.9 kilometre altında meydana gelen deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Deprem sonrası başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlar Çat ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde incelemede bulundu. Gece boyunca yapılan incelemeler bugün öğle saatlerinde Vali Okay Memiş'in de katıldığı ilçe kriz merkezi toplantısında masaya yatırıldı. Çat Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan, Emniyet Müdürü Levent Tuncel, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı, Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Hafif hasarlı yerler var
Toplantı sonrası açıklama yapan Vali Memiş, "Dün gece 23.30 sularında Çat ilçemizde 4.9 büyüklüğünde depremle sarsıldık. Sabaha kadar araştırmalarımız devam etti. Deprem olduğu andan bu zamana kadar tek tek muhtarlarımızla görüştük. Allah'a şükür her hangi ağır ya da orta hasarlı konut tespit edemedik. Böyle bir ihbar da gelmedi. Hafif hasarlı yerler var. Özellikle Has köydeki okulda ve jandarma binasında çatlaklar olduğunu gördük. Bunlar da aslında 2 yıl önce meydana gelen depremden gelen çatlaklar olduğunu tespit ettik. Çok şükür olumsuz bir durumla karşı karşıya değiliz" dedi.

"Deprem bizim gerçeğimiz, buna göre hareket etmek durumundayız"
Çat ilçesinde 2 yıl önce meydana gelen depremde 600'e yakın binada ağır hasar tespit edildiğini hatırlatan Vali Memiş, "Burada yaptığımız binaların neredeyse yarısının vatandaşa teslimini yapacağız. Diğerlerinin de inşaatı başladı, bir kısmı devam ediyor. Bilindiği gibi bu bölgemiz Kuzey Anadolu Fay Hattı ile Doğu Anadolu Fay Hattının kesişme noktası. Deprem bizim gerçeğimiz, buna göre hareket etmek durumundayız. Kamu binalarını buna göre inşa ediyoruz. 2 yıl önceki deprem sonrası çelik konstrüksiyon yöntemiyle yapılan binalar var. Buralarda 4.9 büyüklüğündeki depremde hiç bir olumsuzlukla karşılanmadı. Böylece bu konutların depreme dayanıklılığını da test etmiş olduk" diye konuştu.
Vali Memiş, kriz merkezindeki toplantı sonrası ilçede esnafı gezerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

KARIŞIK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.