• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 26 Ekim 2017 16:32

Erzurum Valiliği’nden yayla ve meracılara terör uyarısı

Erzurum Valiliği’nden yayla ve meracılara terör uyarısı
Erzurum Valiliği yayla ve merkeze uzak mezra evlerinde gıda malzemesi bırakılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

ERKHABER / ERZURUM - Yayla sezonunun sona ermesiyle birlikte boş kalan yayla evlerinin terör örgütü mensuplarınca kullanılabileceği ihtimaline karşı evlerde gıda, yiyecek, tüp gibi eşyaların bırakılmamasına dikkat çeken Erzurum Valiliği, yayla evlerinde kullanılabilecek bu türden eşyaların bırakılmaması gerektiğini bildirdi.

KARIŞIK

Terör Örgütü mensuplarının bu evleri saklanmak için kullanabileceği ve yaşam malzemeleriyle birlikte bir kış sezonu boyunca hayatını sürdürebileceğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bölgemizin en önemli geçim kaynakları arasında tarım ve hayvancılık gelmektedir. Yayladaki evler geçmişten beri kırsalda yaşayan vatandaşlar tarafından yaz sezonunda kullanılmaktadır. Barınmak amacıyla kullanılan evler, daha sonra terk edilip kış mevsimi boyunca boş bir şekilde bırakılmaktadır. Evlerine 3-5 ay uğramayan vatandaşlarımızın erzak bırakmaları durumunda bu evler; terör örgütü mensupları ve aranan şahısların barınması konusunda önemli bir zemin hazırlamış oluyor. Vatandaşlarımız yayla dönüşüne kadar yayla ve merkeze uzak olan mezra evlerine yaşam malzemeleri ve barınacakları eşya bırakmamalıdır. Bu konuda vatandaşlarımız gerekli hassasiyeti göstermeleri kamu güvenliği açısından oldukça önemlidir.”