• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 17 Aralık 2021 12:51

Erzurum'un 500 yıllık kadim geleneği 'Binbir Hatim' başladı

Erzurum'un 500 yıllık kadim geleneği 'Binbir Hatim' başladı
Erzurum’u doğal afetlerden korumak için Pir Ali Baba tarafından yaklaşık 500 yıl önce başlatılan ‘Binbir Hatim’ geleneği okunan dualar ile başladı.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum’u doğal afetlerden korumak için Pir Ali Baba tarafından yaklaşık 500 yıl önce başlatılan ‘Binbir Hatim’ geleneği okunan dualar ile başladı.
Bu yıl 17 Aralık-14 Ocak tarihleri arasında devam edecek olan Binbir Hatim geleneği düzenlenen programla başladı. Pir Ali Baba türbesinde düzenlenen törende tekbirler eşliğinde atlar üzerindeki hafızlar, Pir Ali Baba'nın yaşadığı dönemde hafızlarla at üstünde Kur'an-ı Kerim okuyarak şehri dolaşmasını temsili olarak canlandırdı.
Hafızlar hilal şeklinde oluşturdukları düzenle ellerindeki cüzler ile binbir hatimi bu yıl başlattı. Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın ettiği duaya hafızlar ve onlarca davetli amin dedi.
Soğuk havaya rağmen geleneği devam ettirmek isteyenler karlı dağları aşarak Pir Ali Baba Türbesine ulaşırken, hafızların at üstünde okuduğu dualar ise duygu dolu anlar yaşattı.

KARIŞIK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Taha Tuğlular 17 Aralık 2021 13:48

    Allah kabul etsin.Kuran okumak bir ibadettir.Ama, Müslüman 75 yaşında ölüyor " Acaba benim bu kitabım bana ne diyor" deyip Kuran' in mealini bilmiyor. Keşke bu binbir hatimlerde birkaç yıl da meali okutup anlatsalar. Herhalde çok daha fazla yararlı olur. Hem Kuran sadece okunmak için değil, anlayıp hayata uygulamak için inmiştir. Ama ne yazık ki birileri bu mübarek kitabı mezarlıkta okunan bi hale getirmişler. Halbuki oradakiler bu Kuranı hiç mi hiç anlamazlar. Tabiki bundan birileri büyük bir rant. elde ediyorlar. Bize bu Kur'an'ın ne dediğini bir türlü öğretmediler. İnananların öğrenmesini istemediler.Eger ogrenirlerse durmadan soru soracaklar, Bunlar da bilemeyecekleri için zor durumda kalacaklardır.