• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 06 Haziran 2020 13:39

Erzurum TÜYAP'tan kurtuldu!

Erzurum TÜYAP'tan kurtuldu!
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in resmen açıkladığı ayrılık, kentte memnuniyetle karşılandı. 

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin anlaşma yaptığı günlerde tüm kenti heyecanlandıran, profesyonel ve uluslararası fuarları kentle buluşturacağı düşünülen ancak 2 yılda "vasat"ı aşamayan ve uluslararası boyutu olmayan etkinliklerle karşımıza çıkan TÜYAP, zarar ettiğini gerekçe göstererek iş bıraktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in resmen açıkladığı ayrılık, kentte memnuniyetle karşılandı. 

KARIŞIK

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadele ettiği zor günlerde kamuoyuna hiçbir açıklama yapmadan, ansızın şehri terk eden TÜYAP'ın iş bıraktığı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından resmen doğrulandı. 

TÜYAP'ın Büyükşehir Belediyesi ile anlaşma yaptığı günlerde kamuoyunda büyük bir beklenti oluşmuştu. TÜYAP markasının Erzurum'u kaliteli organizasyonlarla buluşturacağı düşünülmüş ve yapılacak fuarlar büyük bir heyecanla beklenilmişti. Ancak Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği her türlü desteğe rağmen TÜYAP, profesyonellikten uzak, uluslararası mahiyeti olmayan "vasat fuarlar" düzenleyerek eleştirilmişti. 

TÜYAP'ın özellikle kitap fuarları için Erzurum'da hizmet veren kitapçı ve yayınevlerine yüksek rakamlar sunması nedeniyle çokça eleştirilmiş, Başkan Mehmet Sekmen'in tepkisi üzerine bu kararından vazgeçmek zorunda kalmıştı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yine bir organizasyonu yabancı ülkeler ve çevre illerde reklam-tanıtım çalışması yapmadıkları için TÜYAP yöneticilerini sert dille eleştirmiş ve bu durum medyada geniş yankı bulmuştu. 

 

CNR İLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bugün TÜYAP'ın ayrılığını "zarar ediyormuş" diyerek doğruladı ve uluslararası fuarlar düzenleyecek büyük firmalarla görüştüklerini açıkladı. Başkan Sekmen "Şu anda CNR ile görüşüyoruz. En kısa sürede netleştireceğiz" dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.