• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 21 Nisan 2024 12:32

Erzurum “Müzeler Şehri”

Erzurum “Müzeler Şehri”
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı tarafından 2025 EİT Turizm Başkenti ilan edilen Erzurum’da müze sayısı gün geçtikçe artıyor.

ERKHABER / ERZURUM - Ekonomik İşbirliği Teşkilatı tarafından 2025 EİT Turizm Başkenti ilan edilen Erzurum’da müze sayısı gün geçtikçe artıyor.
Beşiklik ettiği bir çok medeniyet, sahip olduğu onlarca eşsiz tarihi eser, içinde barındırdığı zengin kültürel değerler ve konumu itibariyle her dönem gözlerin üzerine çevrildiği Erzurum’da 2025 EİT Turizm Başkenti heyecanı artmaya başladı. Erzurum’da bu anlamda en çok dikkat çeken detaylardan biri ise içinde barındırdığı müzeler. Geçmişi günümüze taşıyan ve coğrafyanın kadim izlerini taşıyan müzeler, Erzurum’da çeşitliliği ile de dikkat çekiyor.
İşte Erzurum’da gezilebilecek müzeler
Erzurum’da meraklıları için değişik alternatifler sunan bir çok müze ve müze benzeri mekan bulunuyor. Bunların başında şüphesiz geçtiğimiz yıl açılan Erzurum Müzesi geliyor. Tunç ile Demir Çağ, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserlerinden günümüze adeta ziyaretçilerini tarih içinde yolculuğa çıkaran Erzurum Müzesi aynı zamanda eşsiz eserlere de sahip. Erzurum’da ziyaretçilerini bekleyen Yakutiye Medresesi Türk İslam Eserleri Ve Etnografya Müzesi, Çifte Minareli Medrese Vakıf Eserleri Müzesi, Erzurum Kongre Binası, Erzurum Atatürk Evi ve Erzurum Resim Heykel Müzesi ve Galerisi’de zaman yolculuğunda farklı duraklarda deneyimler sunuyor.
Erzurum’da müze alternatifi çok fazla
Geçmişi geleceğe taşıyan geleneksel el sanatlarının bulunduğu Erzurum Büyükşehir Belediyesi Erzurum Geleneksel El Sanatları Müzesi, ziyaretçilerini zaman yolculuğuna çıkma imkanı sunuyor. İşte Erzurum’da müze meraklıları için diğer alternatif mekanlar; Atatürk Üniversitesi Buz Müzesi, Atatürk Üniversitesi Tarım Aletleri Müzesi, Atatürk Üniversitesi Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi, Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Şehir Arşivi Etnoğrafya Müzesi, ArasElektrik Müzesi, Aziziye Belediyesi Taş Eserler Müzesi, Erzurum Gar Müzesi, Nenehatun Milli Parkı Açık Hava Silah Müzesi, Erzurum Yazma Eser Kütüphanesi, Erzurumlu Emrah Edebiyat Müze Kütüphanesi, Pasinler İbrahim Hakkı Hz. Müzesi, Çat İslam Eserler Müzesi, Erzurum Lisesi Müzesi ve Eski Erzurumevleri
Yeni müzeler yolda geliyor
Erzurum’da mevcut müzelerin yanında yenileri de tek tek gelmeye devam ediyor. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi ve Erzurum Şehir Hastanesi Müze çalışmaları belki de bunlar içinde en çok dikkat çekenleri. Atatürk Üniversitesi Matbaa Müzesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Taşambarlar bünyesinde Sarıkamış Harekatı, Osmanlı-Rus Savaşı, Aziziye Müdafaası, Atatürk’ün Erzurum’a gelişi, Erzurum Kongresi ve Pasin Savaşı Panoramik Müzeleri ve Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinde önemli bir kilometre taşı olacak Kardeş Kömeği Müzesi’de açılmak için gün sayıyor.

KARIŞIK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.