• Büyükşehir-1
KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 08 Ekim 2022 14:28

ERZURUM MUTFAĞI İSTANBUL’A TAŞINDI

ERZURUM MUTFAĞI İSTANBUL’A TAŞINDI
Erzurum yöresine ait lezzetler, ERKON tarafından düzenlenen Erzurum Günleri programında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

 

KARIŞIK

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum yöresine ait lezzetler, ERKON tarafından düzenlenen Erzurum Günleri programında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Cağ kebabından, kadayıf dolmasına kadar birçok yöresel ürün İstanbul’da yaşayan vatandaşlar ve gurbetteki Erzurumlular tarafından tam not aldı.

 

 

Erzurum Konfederasyonu (ERKON) tarafından Maltepe sahil etkinlik alanında düzenlenen Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri dolu dolu devam ediyor. Hafta sonuyla birlikte Erzurumluların akın ettiği tanıtım günlerinde, yöresel lezzetlere de ilgi yüksek. Erzurum’dan getirilen yöresel lezzetlere rağbet gösteren Erzurumlular, memleketlerinden gelen ürünleri hem tattı hem de satın aldı.

 

 

CAĞ KEBABINDAN KADAYIF DOLMASINA KADAR ONLARCA LEZZET 

Lezzet çadırında; göğermiş peyniri, kete, lor dolması, pekmez, sucuk, kavurma, çiriş, aşotu, tatar böreği, dolma, bal, tereyağı gibi çok sayıda yöresel ürün yer alıyor. Açık alanda ise cağ kebabı, kadayıf dolması, Erzurum döneri, yöresel kavurma, köfte gibi lezzetler yer alıyor. Ziyaretçiler, Erzurum’a gitmeden Erzurum lezzetlerinin kendi ayaklarına kadar gelmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek ERKON yönetimi ve iştirak kuruluşlara teşekkür etti.

 

 

Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri 9 Ekim akşamına kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.