• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 14 Temmuz 2016 08:37

Erzurum Kayak Kulübü çıtayı yükseltti…

Erzurum Kayak Kulübü çıtayı yükseltti…
Erzurum’u kayakta temsil eden Kayak Kulübü, 2015-2016 kayak sezonuna da damga vurdu…

ERKHABER / SPOR - Türk kayağının köklü kulüplerinden Erzurum Kayak Kulübü, 2015-2016 Kayak Sezonu’na da damgasını vurmayı başardı. Geçtiğimiz yıl 8 sporcuyla yarışlara katılan ve 15’i altın olmak üzere 45 madalya kazanan Erzurum Kayak Kulübü’nün sporcuları bu yıl, madalya sayısını artırdı. Erzurum Kayak Kulübü’nün sporcuları sezon boyunca 18’i birincilik olmak üzere tam 52 madalya kazandı. .

KARIŞIK

Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Bülent Ülker, kayak sezonunun sona ermesi nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, sezonu değerlendirdi. Erzurum Kayak Kulübü olarak oldukça verimli bir sezon geçirdiklerini ifade eden Başkan Ülker, "Kulübümüz sezon boyunca 17 sporcuyla yarışlara katılmıştır. Yarışlara katılan sporcularımız 18 altın,18 gümüş ve 16 da bronz madalya kazanarak, Erzurum’u en iyi şekilde temsil etmişlerdir" dedi.

Kayak Kulübü Başkanı Bülent Ülker, başarılarla geçen  2015-2016 sezonuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: Erzurum Kayak Kulübü 2015-2016 kayak sezonunda federasyon tarafından düzenlenen K1 ve K2 liglerine toplam 17 sporcu  ile katılmıştır. Bu sporcular sezonun ilk yarışı olan ve Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılan U18 ve K.1 ligi yarışlarına katılarak madalya kazandılar. Bu yarış sonuçlarına göre Palandoken ve Sarıkamış kupalarında ülkemizi temsil eden milli takıma toplam 9 sporcu vermenin mutluluğunu yaşadık. Sporcularımız bu müsabakalarda 3 madalya almıştır. Ve sezonun diğer bölümündeki K.1 ve K2 yarışlarına aynı şekilde yüksek bir performans ile devam ettik. Bu yarışlarda da başarılı olan sporcularımız kürsüye çıkma başarısını elde ettiler.

Sezon boyunca sporcularımız toplam 52 madalya kazanarak., büyük bir başarının altına imzalarını attılar. 18 birincilik, 18 ikincilik ve 16 tanede üçüncülük elde ettik. Bununla birlikte milli takımlarda kazanılan madalyalarımızla birlikte güzel ve başarılı bir sezonu geride bırakmış olduk. 2 yıl önce başlatmış olduğumuz alt yapı çalışmaları kapsamında buradaki sporcularımızın da doğru ve teknik eğitim programları ile eğitimleri son sürat devam etmektedir. Amacımız yetiştireceğimiz sporcular ile önümüzdeki sezonlarda hem kulübümüz hem de ülkemize en iyi dereceleri kazandırmaktır. Mücadelemiz bu yönde devam edecektir...

 

SEZON FİNALİNDE MANGAL PARTİSİ

 

 

Bu arada Erzurum Kayak Kulübü’nün yönetim kurulu, teknik heyeti ve sporcular, 2015-2016 Kayak Sezonu’nun sona ermesinin ardından mangal partisinde biraraya geldi. Kulüp Başkanı Bülent Ülker’in de katıldığı mangal partisinde sporcular oldukça yorucu geçen sezonun yorgunluğunu üzerlerinden atarken, oldukça keyifli anlar yaşadılar.