• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 15 Haziran 2016 08:34

Erzurum futbolunun MR'ı

Erzurum futbolunun MR'ı

LEVENT ÇAKMUR yazdı...

KARIŞIK

 

Hafta sonu Türkiye Futbol Federasyonunun zorunlu kıldığı ve iki yılda bir Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği tarafından organize edilen Antrenör Gelişim Semineri Erzurum’dadüzenlendi.

Bu seminere Erzurum ve çevre illerden gelen çeşitli kademelerdeki antrenörler katılarak gelişim seminerindeki konuları dinlediler.

Seminerin bir diğer yanı ise katılımcıların uzun bir aradan sonra bu vesile ile sıcak bir ortamda birbirleri ile hasret giderip sohbet etmeleri olmuştur herhalde.

Seminere konuşmacı olarak katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal KIRAÇ İstanbul’da yapmış olduğu kulüp yöneticiliği ve tecrübelerini katılımcılar ile paylaştı. Bu tecrübelerini anlatırken yabancı antrenörlerin Türkiye’ye gelip çalışmaları ile ilgili olarak iyi antrenörlerin gelmesinin Türk futboluna faydası kadar zararının da olduğunu Türk antrenörlerin de onların yapacağı işleri rahatlıkla yapabileceğini vurguladı. Yabancı antrenörlerin Türkiye’yi ve Türk futbolunu tanımalarının zaman aldığını bu zaman diliminde de kulüplerin rakiplerine göre geride kaldığını anlattı.

Söylediklerine katılmamak elde değil. Tecrübeli yönetici Kartalspor Başkanlığı döneminde altyapıdan çıkardığı futbolcuları sayarken kendisininde halen heyecanlandığını gözlemledik.

Şimdi Erzurum’a hizmet eden Ünsal KIRAÇ, geçen sezon başında Şampiyon olan B.B.Erzurumspor’da yöneticilik yaparak bu tecrübelerini yansıttığını, şampiyonlukla sonuçlanan bir ligle ispat etti. Ancak bir eleştiri yapacak olursak yukarıda anlattığı yabancı antrenör tespitlerini yerelde de ben yapmak isterim.

Çünkü sezon başında profesyonel takıma antrenör getirilmesi ve yanında da hep Erzurum dışında yardımcı antrenör getirilmesi bu söylemi B.B.Erzurumspor’da uygulamadığının bir göstergesi değil mi?

Erzurum’da da pek tabi profesyonel takıma antrenörlük yapacak, hiç değilse yardımcı hocalık veya kaleci antrenörlüğü yapacak tecrübeli bir çok hoca var. Benim beklentimde bu yönde.

Gelen hocaların Erzurum’u tanıması altyapıları takip etmesi ve altyapıdan futbolcu çıkması için fikir vermesinin zaman alacağı aşikar. Bu nedenle yeni sezon öncesi beklentim en azından bir veya iki tane yardımcı hoca veya kaleci antrenörünün Erzurumlu olması yönünde.

Yeni yapılacak olağanüstü genel kurulla yeni oluşacak yönetimde, Sayın Ünsal KIRAÇ olsa da olmasa da muhakkak yeni yönetime bu tecrübelerini aktaracağını umuyorum.

 

Bu da bizden bir tavsiye.