Erzurum ekipleri 304 can kurtardı...

ERKHABER / ERZURUM - Depremden 80 saat sonra Hatay'da aynı aileden 3 çocuk ile bir anne ve 3 yaşındaki kızı Erzurum AFAD ekipleri tarafından enkazdan sağ çıkarıldı. Erzurum ekiplerinin bugüne kadar sağ çıkardığı vatandaşlarımızın sayısı 304 oldu... Hatay’da arama kurtarma faaliyetlerine katılan Erzurum AFAD ekipleri, depremden 80 saat sonra aynı aileden olduğu belirlenen 3 çocuğu enkazdan sağ olarak çıkardı.  
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için deprem bölgesine giden Erzurum AFAD ekipleri, Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Hatay’da Akevler Rüzgar Sokak Altuğ Apartmanı'nın enkazında yapılan arama kurtarma çalışmalarından üç sevindirici haber daha geldi. Depremden 80 saat sonra Erzurum AFAD ekipleri tarafından, Abdülkadir Al Hüseyin (16), Gaysa Al Hüseyin (12) ve Gayda Al Hüseyin (5) enkaz altından sağ çıkarıldı. 3 çocuk sedyeyle ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırıldı. 

Anne ve 3 yaşındaki kızı enkazdan sağ olarak kurtarıldı  
Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıma neden olduğu Hatay’da anne ve kızına sağ olarak ulaşılırken bir kızının ise cansız bedenine ulaşıldı  
Depremin ardından deprem bölgesinde görev yapan Erzurum AFAD ekipleri Hatay 600 evler bölgesinde enkaz altında anne ve iki kızının bulunduğunu tespit etti. Gece geç saatlere kadar devam eden çalışmada anne Sima (35) ve Medine (3) sağ olarak çıkarılırken diğer kızları Yağmur’un (11) cansız bedenine ulaşıldı. 

Öte yandan, Erzurum’dan giden ekipler tarafından kurtarılan vatandaş sayısı 304’e yükseldi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.