• Büyükşehir-1
GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 29 Aralık 2020 16:02 Haber Girişi : 29 Aralık 2020 16:05

Erzurum'da iyi ki Kombina var...

Erzurum'da iyi ki Kombina var...
Et ve Süt Kurumu, Erzurum’daki satış mağazalarıyla da göz dolduruyor.

ERKHABER / ERZURUM - Et ve Süt Kurumu, kaliteli ürün ve cazip fiyatlarıyla tüketicilerin can simidi olmaya devam ediyor. Piyasada ve özellikle de kimi şarküterilerde kilosu 50 lirayı bulan kıymayı vatandaşa 37 liradan ulaştıran Et ve Süt Kurumu, Erzurum’daki satış mağazalarıyla da göz dolduruyor. Kıymadan kuşbaşına, kavurmadan, sucuk ve tavuk pirzolaya varıncaya kadar çok çeşitli ürünlerin vitrinleri süslediği satış mağazaları sayesinde tüketiciler, et alışverişlerini hem diledikleri gibi ve hem de çok daha ucuza yapabiliyor. Dadaşlar, Et ve Süt Kurumu sayesinde cep yakan piyasaların ve kimi şarküteri mağazalarının zulmünden kurtulduklarını belirterek, “Et ve Süt Kurumu olmasa, Erzurum’da bir kilo kıymayı 60-70 liraya satacak olan insafsızlar var” görüşünü taşıyor.

HER TÜRLÜ ET VE ET ÜRÜNÜNÜ BULMAK MÜMKÜN  

KARIŞIK

Erzurum’da kasaplardaki et fiyatlarını bile geride bırakan şarküteriler bulunduğu gibi, gelişigüzel fiyat politikası yürüten zincir marketler de var. Piyasalarda çok büyük bir denge faktörü haline gelen Et ve Süt Kurumu, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi, Erzurum’da da fahiş fiyat uygulamalarının önüne geçiyor. Piyasalarda, marketlerde ve kimi şarküteri mağazalarında bir kilogram kıymanın fiyatı 50 ile 55 lira arasında değişen fiyatlardan satılırken, Et ve Süt Kurumu mağazalarında ise, bir kilogram kıymaya tüketici sadece 37 lira ödüyor. Yine piyasada kilogram fiyatı 75-110 lira arasında olan kangal sucuk, ESK mağazalarında 45-50 liradan satışa sunulurken, Erzurum’da market ve şarküterilerde kilosu 130 lira olan kavurma da, Et ve Süt Kurumu’nda 79 liradan satılıyor. ESK satış mağazalarında ayrıca her türlü sucuk, bonfile, biftek, kuşbaşı ve pirzola yine piyasanın çok altındaki fiyatlarından dolayı çok büyük bir ilgi görüyor.

ET VE SÜT KURUMU TÜKETİCİLERİ DE KORUYOR

Erzurumlu tüketiciler, Et ve Süt Kurumu’nun vatandaşın sürekli yanında olduğunu vurgulayarak, “Kilo sınırlaması yok, ürün kısıtlaması yok. Piyasadan iki kilogram kıyma için ödediğimiz paraya Et ve Sütü Kurumu’ndan neredeyse üç kilo kıyma alabiliyoruz. Üstelik ürünleri hem ucuz, hem de piyasada satılan et ve et ürünleriyle aynı kalitede” diye konuştu. Tüketiciler, Et ve Süt Kurumu’nun Erzurum’daki mağaza sayısını çoğaltması talebinde bulunarak, “Bu mağazalar biz tüketiciler açısından büyük bir denge faktörü. Et ve Süt Kurumu bugün et satışı yapmayacak olsa bir kilogram kıymanın fiyatı 70 lirayı bulur. Böyle bir hizmetin veriliyor olmasında emeği olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu sayede mutfaklarımıza hem ucuz et giriyor, hem de fiyat istismarcılarına karşı koruma altına alınmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hüseyin Çakmak 30 Aralık 2020 14:07

    İktidar gerçek karşılığı olmayan teşvikler ile ülkenin ve bölgenin olduğu kadar şehrin de ana ekonomi sektörünü bitirdi. Şehirdeki marketlere gidin bakın başta sucuk, peynir,süt ya da yağ gibi hayvansal gıdaların üretici firmaların kaçı Erzurum menşeyli. Oysa teknik alt yapısı ile birlikte et ve süt ürünlerine yönelik üretim ve pazarlama desteği verilse üretim ve istihdama katkı sağlar. Belediye işini gücünü bırakmış inşaat ile uğraşıyor niye? Rant var. Oysa bu alanlara el atsa vatandaş kalkınır ama yaparlar mı? Rant olmadığı için yapmazlar. Vatandaşta 60 lira et, 50 liraya yağ alır. Tabi parası olan