• Büyükşehir-1
EKONOMİ Haber Girişi : 30 Aralık 2021 11:59

Erzurum'da bir ilk... Sağlık alanında üretim yapan ilk firma...

Erzurum'da bir ilk... Sağlık alanında üretim yapan ilk firma...
2020 yılı Mayıs ayında Erzurum Birinci Organize Sanayi Bölgesinde kurulan, AKLAB Erzurum’da sağlık alanında üretim yapan ilk firma olma özelliği taşıyor.

ERKHABER / ERZURUM - Laboratuvarlar tarafından ihtiyaç duyulan petri ve idrar numune kaplarını, laboratuvar ortamlarında sürekli kullanılan hazır kültür ortamlarını, ve laboratuvar hizmetlerinde çokça kullanılan koyun kanını üreten firma, Türkiye’nin dört bir yanında hastanelere ve özel sağlık kuruluşlarına ürünlerini pazarlıyor.

KARIŞIK

Yurt dışına da ürünlerini gönderen firma Erzurum’da Sağlık alanında üretim yapan ilk ve tek firma olma özelliği taşıyor.

 

Üretim tesislerini gezen ve firma sahibi Kenan Çalmaşur’dan bilgiler alan, Buhara Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kömeç ve ERKHABER Genel Yayın Yönetmeni, Sinan Özçaylak müteşebbis Hakan Ak ve Kenan Çalmaşur’dan fabrika hakkında bilgiler aldı. 

 

 

Amaçlarının Erzurum’da da üretim yapılabileceğini göstermek olduğunu belirten Çalmaşur, “ Steril İdrar Numune Kabı, İğneli (Vakumlu) İdrar Numune Kabı, Petri kutusu, Petri ve Tüp besiyerleri başta olmak üzere sağlık alanında 22 kalem üretim yapıyoruz. Amacımız yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlerle sağlık sektöründe birçok alana hitap etmek, gençlerimize istihdam sağlamak ve laboratuar çalışmalarında tercih edilen bir marka olmak. Ülkemizde bu tür üretimlerin dünya standartlarında mümkün olduğunu göstermek ve dışa bağımlılığın ortadan kaldırılabileceğini ispat etmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

 

 

Bu ürünleri üreten ülkemizde çok fazla fabrika yok. Bir çok ürün yurt dışından ithal ediliyor. Biz yıllardır medikal sektöründe hizmet veren bir firmayız. Sattığımız bu ürünleri nasıl kendimiz üretiriz diye yola çıktık ve bu gün tamamen robotik kodlama temelli, otomasyonlu cihazlarımızla üretim yapan fabrikamızı kurmuş olduk. Şuan itibariyle 40 kişi istihdam ediyoruz. 

 

 

Ürünlerimizi sadece Erzurum’a değil, Türkiye’nin bir çok şehrindeki laboratuvarlara gönderiyoruz. Ayrıca yurt dışına da ihraç ediyoruz. Fabrikamızı tamamen öz kaynaklarımızla yaptık. Yerli ve milli üretime katkı sağladığımız için kendimizi mutlu hissediyoruz. Daha bir çok farklı kalemde üretim yapmayı amaçlıyoruz. Fabrikamızın alt yapısını ona göre kurduk.” dedi.  

 

 

Özel Buhara Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kömeç de böylesi bir yatırım Erzurum’da yapılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Üretilen bu ürünler Laboratuvarların en çok kullandığı sarf malzemeleri arasında yer alıyor. Erzurum’da üretilen bu ürünleri kullanmak bizleri mutlu ediyor. Şehre sağlayacağı Katma Değeri önemsiyoruz. Bölgenin Sğlık Merkezi olan Erzurum’da bu tarz yatırımların artması gerekiyor. Kenan kardeşimize bu tesisi şehre kazandırdığı için teşekkür ediyorum.” dedi. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.