• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 06 Haziran 2016 10:53

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı değişti

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı değişti
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnameleri açıklandı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Ordu'ya atanırken, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal'da, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

ERKHABER / GÜNDEM - HSYK, yaz kararnamesini yayınladı. Kararnameyle 3 bin 228 adli yargıda, 518 idari yargıda olmak üzere 3 bin 746 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Hakim ve savcılar yeni görevlerine 15 Haziran'dan itibaren başlayacak.

KARIŞIK

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi tarafından Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile 3 bin 746 hakim ve savcının atamaları yapıldı.

HSYK’dan yapılan açıklamada, 2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnamelerine ilişkin çalışmaların, 5 Haziran 2016 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlandığı belirtilerek, "2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnameleri, meslektaşlarımızın eşlerinin atamaları ve çocuklarının öğrenim durumlarını planlayabilmeleri amacıyla, ilan edilen takvime uygun olarak açıklanmıştır. Kararname sonrası adli ve idari yargıda boş kalan kadrolara gerçekleştirilmesi planlanan kura kararnameleri ile atamalar yapılacaktır" denildi.

Erzurum'da ise; Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Ordu'ya atanırken, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal'da, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı oldu.