• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 20 Mayıs 2016 14:53

Erzurum, bakanlık bekliyor!

Erzurum, bakanlık bekliyor!
7 Haziran seçimlerinde Efkan Ala ile İç İşleri Bakanlığı’na nail olan, 1 Kasım seçimlerinde ise Sayın Recep Akdağ ile bakanlık uman ancak umduğunu bulamayan Erzurum, mecliste yaşanan gelişmelerden sonra değişmesi gündemde olan kabinede, Erzurum'dan bir ba

ERKHABER / SİYASET - Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkan adayı olmasından sonra, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda boşalan koltuğa kimin oturacağı merak konusu haline geldi. Şuan meclisteki milletvekilleri arasında, bu alanda rüştünü ispatlamış isimlerden birisi olarak da AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ön plana çıkıyor.

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nı 11 yıl gibi rekor süreyle icra eden Binali Yıldırım’ın, AK Parti Genel Başkanı adayı olması, birçok gelişmeyi de beraberinde getirdi. Bakanların değişeceğinden ya da kaydırılacağından bahsedilen şu günlerde akla gelen Ilıcalı ismi, müstakbel Başbakan Binali Yıldırım’dan boşalan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koltuğunu doldurmaya aday isimlerden birisi.

Tahsil hayatını Binali Yıldırım gibi İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamlayıp daha sonra ulaştırma alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamış ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ulaştırma alanında danışmanlık görevini üstlenip başarıyla yerine getirerek bu alandaki rüştünü ispat etmişti. Kulislerde isimler dolaşadursun, Binali Yıldırım’dan boşalan koltuk için en iddialı isimlerin başında şüphesiz Mustafa Ilıcalı geliyor.

Bakanlığa alışmış olan Erzurum halkı, pazar günü yaşanacak olan AK Parti Genel Kurulu’ndan sonra oluşacak yeni kabinede bir bakanlık bekliyor olacak.

Mustafa Ilıcalı kimdir?

 2002 yılında inşaat mühendisliği alanında profesörlük unvanı alan Mustafa Ilıcalı, Erzurum’da 15 Haziran 1954 tarihinde dünyaya gelmiştir. Ilıcalı, Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanıdır.

KARIŞIK

Mustafa Ilıcalı, Yıldız Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İnşaat Mühendisliği Bilim Dalı Ulaştırma Programı’nda yüksek lisans eğitimi almıştır.

Siyaset Hayatı

2002-2007 yılları arasında XXII. dönem Erzurum milletvekili olarak görev yapan Ilıcalı[2], 2008 yılı itibariyle de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı danışmanlığı yapmıştır. Kasım 2015 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden XXVI. dönemde tekrardan Erzurum Milletvekiliği'ne seçilmiştir.