• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 21 Mayıs 2016 10:03

''Erzurum, bakan bekliyor''

''Erzurum, bakan bekliyor''
Ak Parti’de yaşanan Genel Başkan değişikliği ile yapılacak kongrede Genel Başkan Adayı olarak gösterilen Binali Yıldırım’ın Başbakan olmasından sonra kabinede yapılması muhtemel değişiklik Erzurum’daki STK’ları harekete geçirdi.

ERKHABER / GÜNCEL - Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) adına bir açıklama yapan Başkan A.Mustafa Güvenli Erzurum’a bakanlık beklediklerini ifade etti.
Güvenli açıklamasında şunlara yer verdi;
“Ak Parti’yi kurulduğu günden bu yana, en yüksek oy oranları ile destekleyen Erzurum, ilk defa bu dönem Bakanlar Kurulu’nda temsil edilmemişti. Hâlen 5 milletvekili ile TBMM’de temsil edilen ilimiz milletvekillerimizden birini, yaşanacak muhtemel kabine değişikliğinde bakan olarak görmek istiyoruz.
Erzurumlu bürokratların hükümetlerle uyum içerisinde çalışması bizleri memnun etmektedir. Aynı uyum ve başarıyı eski Sağlık Bakanımız Prof.Dr.Recep Akdağ Cumhuriyet tarihinin en uzun süre görev yapan Sağlık Bakanı olarak zaten ispatlamıştır.
Sayın Binali Yıldırım’ın yeni kabineyi oluştururken Erzurum’a bir bakanlık vermesi Erzurum kamuoyundaki beklentileri de olumlu şekilde geliştirecektir.
Erzurum Sivil Toplum Platformu’nu oluşturan 79 vakıf, dernek ve sendika adına olduğu kadar Erzurum’da ve Erzurum dışındaki bütün hemşerilerimizin beklentisini dile getiriyoruz.”

KARIŞIK