• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 20 Şubat 2023 12:30

ERVAK, Erdal Güzel’e yeniden ‘onay’ verdi

ERVAK, Erdal Güzel’e yeniden ‘onay’ verdi
Erzurum’un en etkili ve siyaset üstü sivil toplum kurumu olan Erzurum Kalkınma Vakfı’nın (ERVAK) genel kurulunda Erdal Güzel, yeniden başkanlığa seçildi.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum’un en etkili ve siyaset üstü sivil toplum kurumu olan Erzurum Kalkınma Vakfı’nın (ERVAK) genel kurulunda Erdal Güzel, yeniden başkanlığa seçildi.
Baro Konferans salonunda yapılan ERVAK olağan genel kurulunda, çok sayıda kadın- erkek üye hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Divan Başkanlığına Prof. Dr. Durkaya Ören getirildi. Kuruluşundan bu yana geçen 32 yılda ERVAK’ın çalışmalarına katkı veren Durkaya Ören, vakıfın Erzurum’un kalkınmasına ve kültürel değerlerin yaşatılmasına önemli katkılar sağladığını bildirdi.
Açılış konuşması yapan Başkan Erdal Güzel, ERVAK’ın şehrin hafızası ve yüz akı bir sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkati çekti. Erzurum ve ilçelerin sorunlarını ‘Sultan Sekisi’ toplantılarıyla gündeme taşıdıklarını anımsatan Erdal Güzel, bu güne kadar yaptıkları çalışmalara destek veren tüm Erzurumlulara, kamu kurum ve kuruluşlarına, siyasi partilere, basın mensuplarına, ERVAK çatısı altında gönüllü hizmet veren üyelere teşekkür etti.
ERVAK’ın yeni dönemde Bingöl- Yedisu fay hattı, yüksek hızlı tren, Ovit tünelinin devamı niteliğindeki Dallıkavak ve Kırık tünellerinin yapılması, Yanıkdere Şehitliği, Cumhuriyetin 100’üncü yıldönümü, doğalgaz indirimi, 2025 Kültür Başkenti Erzurum, Palandöken Tüneli konularına yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerine işaret eden Başkan Güzel, Kahramanmaraş ve çevresindeki 10 ili kapsayan depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi. Erdal Güzel, Türkiye Cumhuriyeti devletinin güçlü yapısıyla deprem yaralarının kısa zamanda sarılacağına inandığını sözlerine ekledi.

KARIŞIK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.