• Büyükşehir-1
KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 08 Ekim 2022 10:50

ERKON’dan ilçelerin tanıtımına büyük katkı

ERKON’dan ilçelerin tanıtımına büyük katkı
Tarihi, turistik ve gastronomi özellikleriyle ön plana çıkan Erzurum’un ilçeleri, ‘Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri’nde belediye ve kaymakamlık stantlarında tanıtılıyor.

ERKHABER / ERZURUM - Tarihi, turistik ve gastronomi özellikleriyle ön plana çıkan Erzurum’un ilçeleri, ‘Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri’nde belediye ve kaymakamlık stantlarında tanıtılıyor. İlçe stantlarındaki görevliler, ilgiden memnun olduklarını ve bu tür tanıtım organizasyonlarıyla her yıl daha çok turist çektiklerini söyledi.
 

KARIŞIK

 

 

Erzurum Konfederasyonu (ERKON) tarafından düzenlenen tanıtım günleri programına Erzurum’un ilçeleri de ilgi gösterdi. İspir, Horasan, Şenkaya, Karayazı, Tekman, Pasinler, Tortum, Oltu, Yakutiye ve Uzundere ilçelerini tanıtmak amacıyla belediyeler ve kaymakamlıklar stant açtı. Stantlarda ilçeler tarihi, turistik ve gastronomi özelliklerini ziyaretçilere tanıtıyor. Özellikle yöresel ürünler büyük ilgi görüyor.

 

 

“Kültürel anlamda zengin bir kentiz” 

Tortum Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdür Vekili Orhan Tarakcıoğlu, stantlarının ilgi gördüğünü ifade ederek, “Erzurum tanıtım günleri münasebetiyle Erzurumlu hemşerilerimizi burada kucaklıyoruz. Tüm hemşerilerimizde sağ olsunlar burada bizleri yalnız bırakmıyorlar. Gördüğünüz gibi bizler diğer ilçelerin yanında kültürel anlamda daha zengin geliyoruz her senede bunu görüyoruz. Çalışkan insanımızın ürettiği doğal ürünler stantlarımız da mevcut. Balından tereyağından yeşil peynirinden çeşitliliği bol olan bir ilçeden geliyoruz. Ürünlerimizden yanı sıra asıl öne çıkan Evliya Çelebi’nin deyişi ile “Bağlık bahçeliktir ama Tortum. Yetiştiği üründen çok insanı daha kıymetlidir.” Bu sebeple tüm Erzurumlu olan, olmayan herkesi Maltepe’deki tanıtım günlerimize bekliyoruz.”

 

 

“Yöresel lezzetleriyle öne çıkan bir ilçeyiz”

Tekman Belediye Başkanı Mustafa Ergin, ilçelerinin tarım ve hayvancılık merkezi olduğunu belirterek, “Biz Tekman olarak mümkün mertebe Türkiye’nin her yerinde Tekman’ı tanıtmaya çalışıyoruz. Tekman Erzurum’un güneyinde şirin mi şirin bir ilçe. Doğasıyla, manzarasıyla meşhur, soğuk kışıyla sıcak insanımızın olduğu bir ilçe Tekman. İnsanların sıcaklığı o soğukluğu unutturuyor bizlere. Tekman sadece doğasıyla değil yöresel lezzetleriyle, bitkisiyle Erzurum’un güneyinde olmasıyla hayvancılığıyla meşhur bir ilçe. Ayrıca bizim Tekman da bir tuz kaynağımız ve madenlerimiz var. Yani bugün hayvancılıkta Erzurum birinci sırayı almış bulunuyor. 300 bin küçükbaş hayvan 76 bin büyükbaş hayvan potansiyelini yakalamış, merasıyla ünlü bir ilçemizdir Tekman. Dolayısıyla hem hayvancılık hem de hayvancılıkta ki süt ürünleriyle de gayet ekonomiye katkı sağlayan bir ilçeyiz. Her sene olduğu gibi bu senede Tekman ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek için buradayız” diye konuştu.

 

 

“Herkesi Erzurum’a bekliyoruz”

Tekman Kaymakamlığı standında görevli öğretmen Leyla Özen ise şunları dile getirdi: “Biyoloji öğretmeniyim. Erzurum günlerinde Erzurumlu hemşerilerimizle olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tekman ilçemiz Aras nehri kıyısında konumlanmış yeraltı zenginliği açısından öne çıkan şirin güzel bir ilçedir Tekman. Doğal ürünleriyle ve daha birçok alanda kendini kanıtlamış bir ilçeyi tanıtıyoruz. Özellikle ilk bahar aylarında yeşillik cümbüşünün hakim olduğu güzel bir ilçedeyiz. Herkesi özellikle bahar aylarında Erzurum’a davet ediyoruz.”

Ayrıca Erzurum’dan getirilen birçok yöresel lezzet, ürün satış bölümünde ziyaretçilerini bekliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.