• Büyükşehir-1
EĞİTİM Haber Girişi : 08 Eylül 2021 13:49

ERKHABER gündeme taşımıştı... Skandal karardan geri adım...

ERKHABER gündeme taşımıştı... Skandal karardan geri adım...

ERKHABER / ERZURUM - Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte ortaya çıkan skandal kararlardan, ERKHABER'in konuyu gündeme taşımasının ardından geri adım atıldı. Tadilata alınan okullarda okuyan öğrencilerin akşam 20.15'e kadar ders görmeleri kararından vazgeçen Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, çıkış saatini 16.30'a çekti, tadilatın da süratle bitirilmesi kararı aldı. 

KARIŞIK

Palandöken İlçesi’nde bulunan Mehmetçik Ortaokulu’nun tadilatta olması nedeniyle burada okuyan öğrenciler aynı ilçedeki 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu’na nakledildi. Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı planlamaya göre, 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri 07.00-14.00 arasında eğitim görürken, Mehmetçik Ortaokulu’ndan gelen öğrenciler de 14.15-20.10 saatleri arasında ders yapacaktı. Nitekim, yüz yüze eğitimin ilk gününde de bu uygulama yapıldı ancak velilerin sert tepkisiyle karşılaşıldı. 

Çocuklarını okul önünde, zifiri karanlıkta beklemek zorunda kalan veliler bu duruma isyan etti. Eğitimin bu şekliyle tüm sezon boyunca devam edeceğinin kendilerine bildirilmesi üzerine iyice öfkelenen veliler ile okul idarecileri arasında gerilim de yükselmişti. 

Konunun ERKHABER'de gündeme getirilmesinin ardından AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok olaya el koydu ve sorunun çözülmesini sağladı. Vali Okay Memiş ile görüşerek, sıkıntının giderilmesini sağlayan Altınok, "Öğrencilerimiz de velilerimiz de mağdur edilmeyecek. Olabilecek en erken saatte okuldan çıkışları sağlanacak" dedi. 

Altınok'un bu açıklamasından sonra Palandöken İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Mehmetçik Ortaokulu'nun tadilatının süratle bitirilerek,  15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu’na gitmek zorunda kalan öğrencilerin yeniden okullarına dönmesi için harekete geçti. Bu süre içerisinde de okula giriş ve çıkış saatlerini de yeniden düzenleyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, çıkış saatini 20.15'den, 16.30'a çekti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.