• Büyükşehir-1
KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 04 Haziran 2017 13:48

ERKADIN’ın kursiyerleri KOSGEP eğitimleri aldı

ERKADIN’ın kursiyerleri KOSGEP eğitimleri aldı
“Folklorik Bebeğimle Dünyam Değişsin” isimli mesleki eğitim projesi kapsamında 15 ev kadını ve genç kız KOSGEP bilgilendirme eğitimleri aldı.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Girişimci Kadınlar Derneğinin (ERKADIN) Büyükşehir Belediyesine bağlı Ertansa A.Ş' nin proje ortağı, Palandöken Belediyesi'nin de, işbirlikçisi olduğu İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığının PRODES biriminden desteklenen “Folklorik Bebeğimle Dünyam Değişsin” isimli mesleki eğitim projesi kapsamında 15 ev kadını ve genç kız KOSGEP bilgilendirme eğitimleri aldı. 
Proje ile ilgili olarak bilgi veren Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkan Zekiye Çomaklı, "Proje kapsamında folklorik kadın ve folklorik Dadaş kıyafetlerinin dikimi, nakış ve iğne oyası eğitiminin yanı sıra, çeşitli alanlarda seminerler ve ilaveten KOSGEB eğitimleri verilmesi planlanmıştı. Bu bir mesleki eğitim projesidir ve kursiyerlerimizin Turizm sektöründe çok eksik olan hediyelik eşya konusunda ekonomik girdi sağlayacak her konuda eğitim almalarını sağlıyoruz. Kursiyerlerimizin eğitim bitiminde bu becerilerini ekonomiye dönüştürecek gerek ev eksenli gerek bir atölye çalışması ile değerlendirmelerini istiyoruz. Bu durumda ne yapmaları gerektiğini çeşitli seminerler ile anlatmaya çalıştık. Bu seminerlerin yanı sıra KOSGEP’in kadın girişimcilere verdiği destekler, kendi işini kurmak isteyenlerin hem iş hem sosyal alanda başarılı olmaları için izleyecekleri yollar konularında kursiyerler bilgilendirildiler.” dedi.
KOSGEB uzmanlarından Adem Gültürk’te, “KOSGEP devletimizin sağladığı imkanlardan biri olup gerek kendi işini kurmak isteyen, gerekse var olan işini büyütmek isteyenleri desteklemektedir. Özellikle yeni iş kuracakların ilgi odağı haline gelen KOSGEB, Erzurum Girişimci Kadınlar Derneğinin kursiyerleri de iş kurmak istediklerinde gerek hibe, gerekse faizsiz ve uzun sürede geri ödeme kolaylığı ile gerekli şartları yerine getirdikleri takdirde destek sağlayacaktır.” diye konuştu.

KARIŞIK