• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 05 Ocak 2018 12:55

ERİHDER’in anlamlı çabası…

ERİHDER’in anlamlı çabası…
Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği (ERİHDER) Başkanı Nuri Toparlak ve yönetim kurulu üyeleri ERKHABER’i ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin ‘Işık Hadisesi’ni anlatan çizgi roman 3,5 milyon ilk ve orta öğretim öğrencisine dağıtılmasının amaçlandığı proje hakkında Genel Yayın Yönetmenimiz Sinan Özçaylak ve Yazı İşleri Müdürümüz Orkun Çizmeli’ye bilgi verip, karşılıklı görüş alışverişinde bulunan ERİHDER Başkanı Toparlak, “Projenin hedeflediğimiz 3,5 milyon öğrenciye ulaşması için medya desteğine de ihtiyacımız var. Projemizi çok iyi anlatıp, Türkiye sathına yaymamız çok ama çok önemli” dedi.

KARIŞIK

“ŞİMDİLİK İLÇE İLÇE ÇALIŞIYORUZ”

Amaçlarının gençlere İbrahim Hakkı Hazretleri’ni tanıtmak olduğunu söyleyen ERİHDER Başkanı Toparlak, Erzurum’da 40 bin, Türkiye genelinde ise 3,5 milyon öğrenciye kitabın dağıtılacağına dikkati çekerek, “İbrahim Hakkı Hazretlerini çocuklarımıza tanıtmak için yapmış olduğumuz bu projeyi çocuklarımızın daha zevkli bir şekilde öğrenmesi için çizgi roman tarzında geliştirdik. İbrahim hakkı hazretleri 1703_ 1780 yılları arasında yetmiş sekiz yıllık bir ömre hayatını sığdırmış 15 yakın eseri söz konusudur. Bu eserler içerisinde en önemli eseri olan mağfiret Name başta olmak üzere birçok eser vermiştir. Bu eserlerden yola çıkarak kendisinin iyi bir mutasavvıf ve iyi bir müceddid özelliklerini vurgulamak istiyorum. Çizgi roman hadisesinde de müceddid yönünü ele alarak eser ortaya koymak istedik. Gençliğimizin, çocuklarımızın İbrahim hakkı hazretlerinin büyük bir bilim adamı olduğunu öğrenmesi çok için önemli bir çalışmadır” dedi.

“ARAYIŞLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Projenin yaklaşık 7 milyon TL’yi bulan bir maliyeti bulunduğunu ve bu yüksek bütçeyi tek bir kurumun veya bakanlığın karşılamakta güçlük çektiğini söyleyen Toparlak, bu sorunu şimdilik “ilçe bazlı çalışmalarla” aşmaya çalıştıklarını belirtti. İlçe ilçe kitabın basılıp, dağıtıldığını anlatan Toparlak, “Ancak tek bir elden basılıp, dağıtılması noktasında da çalışmalarımız devam ediyor. Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen, AK Parti Milletvekilimiz İbrahim Aydemir bize çok önemli destekler sağladılar. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı hemşerimiz Yusuf Tekin de projemize katkı sağlayor. Dediğmizi gibi toplamda 7 milyon TL’yi bulan bir maliyet olduğu için arayışlar devam ediyor. İnşallah olumlu sonuçlandırıp, hedeflediğimiz 3.5 milyon öğrenciye İbrahim Hakkı Hazretleri’ni anlatan çizgi roman kitabımızı ulaştırırız” diye konuştu…