• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 21 Haziran 2016 11:15

ERGİM'in girişimcilik eğitimleri başladı

ERGİM'in girişimcilik eğitimleri başladı
ERGİM ve KOSGEB işbirliği ile başlatılan uygulamalı girişimcilik eğitimleri Atatürk Üniversitesi Mavi Salonda başladı. Genç girişimciler verilen eğitimleri pür dikkat dinledi.

ERKHABER / GÜNCEL - Erzurum Genç İş Adamları Meclisi (ERGİM) ve KOSGEB’in ortaklaşa yürüttüğü ‘Girişimcilik Sertifika Programı’, girişimcilik eğitmeni Abdülkadir Ergün’ün eğitimleriyle başladı.
ERGİM Başkanı Alparslan Çakır, KOSGEBLE ile imzalamış oldukları protokol gereği, ERGİM ailesi olarak girişimcilik sertifika programı düzenlemeye karar verdiklerini belirtti. Girişimcilik eğitimlerinin 17 Haziran’da başladığını ifade eden Çakır, dört günlük eğitimin sonucunda ERGİM üyesi 30 genç girişimci adayının bu sertifikayı almayı hak kazanacağını belirtti.
ERGİM Başkan Yardımcısı Tuğra Ömer Eşrefoğlu, ERGİM’in vermiş olduğu girişimcilik eğitimleri sonucunda alınacak olan girişimcilik sertifikası ile gençlerin yeni iş yerleri açabileceklerini dile getirdi. Alınacak olan sertifika ile genç girişimcilerin KOSGEB’den 50 bin liraya kadar varan hibe desteği alabileceğini açıklayan Eşrefoğlu, “Girişimcilik sertifikası sahibi gençlerimiz ayrıca 100 bin liraya varan faizsiz kredi için de KOSGEB’e başvurabilecekler. İlerleyen zamanlarda inşallah yeni projelerle gençlerimizin karşısına çıkacağız. Erzurum’daki genç girişimcileri eğitmek için elimizden gelen her imkânı zorlayacağız. İlerleyen zamanlarda üniversite gençlerini de kapsayacak çalışmalar başlatacağız.” şeklinde konuştu.

KARIŞIK