• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 14 Aralık 2021 12:22

Elmalı, iktidarın ekonomi politikasını eleştirdi...

Elmalı, iktidarın ekonomi politikasını eleştirdi...
Elmalı, “ Yerli Malı” haftasına atıfta bulunarak, “ Yerli malı haftasında ne derdik, yerli malı yurdun malı, şimdi ne diyoruz, yerli malı kurdun malı…”dedi.

ERKHABER / ERZURUM - Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı son yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Elmalı, “ Yerli Malı” haftasına atıfta bulunarak, “ Yerli malı haftasında ne derdik, yerli malı yurdun malı, şimdi ne diyoruz, yerli malı kurdun malı…” dedi. 

KARIŞIK

 

Türkiye’de uygulanan ekonomi politikalarının ciddi bir izaha muhtaç olduğunu belirten Elmalı şunları söyledi, “ Hazine ve Maliye Bakanının adına “Türk Tipi Ekonomi Modeli” dediği ve iktidarın 20. yılın sonunda ortaya koyduğu bu ekonomi anlayışının ülkeyi getirdiği nokta ortadadır. Marketler günlük, bırakın günlüğü saatlik fiyat güncellemesi yapıyor. Bazı gıda ürünlerinin satışı artık sınırlı bir biçimde yapılıyor. Stokçuluk almış başını gidiyor.  Artan Enflasyon ve döviz kuru vatandaşın cebindeki parayı anlık bir biçimde eritiyor.

 

Bakın Yerli Malı haftasını kutluyoruz. 1923 yılında İzmir İktisat Kongresinde Atatürk Başkanlığında, emperyalist devletlere giden para akışını durdurma adına, ekonomik bağımsızlığın önemine atıf yapılarak, yerli malı üretimi ve kullanımı kararı alınmıştı. Peki bu gün gelinen noktada Türkiye üretim yapan bir ülke mi? Bir dönemler tahıl ambarı olarak nitelendirilen ülkemiz, bu gün milyarlarca dolar harcayarak, buğdayı Rusya, Ukrayna ve Brezilya’dan; Mısırı, Romanya ve Sırbistan’dan, ithal eder hale gelmiş. Bakın 2020 yılı verilerine göre ithal ettiğimiz ürünler için harcadığımız para 219 milyar 397 milyon dolar. Alın size Türk Tipi(!) ekonomi modeli.

 

Hükumetin ekonomi modeli, stokçuların önünü açmış, 2021 yılı Türkiye’si ne yazık ki, o çok eleştirdikleri ekmek, kuyruğu yağ kuyruğu şeker kuyruğu yıllarını yaşar olmuş. Adeta karne ile alış veriş yapılan döneme geri dönülmüştür. 20 yıllık iktidarın sonunda, neredeyse iğneden ipliğe her şeyde dışa bağımlı bir ülke ekonomisi yarattılar. Bu gidişle önümüzdeki günlerde Hiper Enflasyonla da yüzleşmek zorunda kalacağız.

 

Ne derdik yerli malı haftası kutlamalarında; YERLİ MALI YURDUN MALI , şimdi ne diyoruz, YERLİ MALI KURDUN MALI…”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.