• Büyükşehir-1
EĞİTİM Haber Girişi : 23 Mayıs 2016 11:44

Eğitim aşkı Windows'a kadar ulaştı

Eğitim aşkı Windows'a kadar ulaştı
Erzurum Horasan ilçesi'nde bulunan Fatih Ortaokulu'na, 2012 yılında Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak atanan Sefa Ünlü, okulda yaptığı çalışmalarla, işletim sistemi devi Windows'un reklam yüzü oldu.

İBRAHİM AKKÖK / ERKHABER / ERZURUM - 2012 yılında Erzurum Horasan İlçesi'nde bulunan Fatih Ortaokulu'na atanan Sefa Ünlü, yaptıklarıyla, işletim sistemi devi olan Windows'un reklam yüzü oldu. 

KARIŞIK

Bilişim teknolojileri öğretmeni olarak kurumuna gelen ancak karşılaştığı tablo ile adeta 'şok' olan Sefa öğretmen yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Kurumuma geldiğimde büyük bir hayal kırıklığına uğramıştım.

Çünkü okulda bilgisayar laboratuvarı yoktu. Bizde bu dersi nasıl verimli hale getirebiliriz diye düşündük ve öğrencilerimizle bilgisayar maketleri yaptık. Süngerden klavyeler yaptık. Biz maketlerle hem eğleniyor hem öğreniyorduk, imkansızlıkları eğlenceye dönüştürmüştük ama her ne kadar onların kendi bilgisayarları maketten olsada tabi gerçek bilgisayarların yerini tutmuyordu.

Birgün halk eğitim merkezinin geçici olarak kapanacağını ve bilgisayar laboratuvarının dağılacağını duyduk. Bilgisayarları okulumuza istedik ve derslerimizi uygulamalı olarak işlemeye başladık. Öğrencilerime önce maketle sonra gerçek bilgisayarla ve teknolojiyle tanıştırdım. Bu zorlukları yaşayan tüm meslektaşlarıma tavsiyem ise yılmadan teknolojiyi bir eğitim aracı olarak kullanmaları ve öğrencilerinin teknolojiyle geleceğe daha umutla bakmalarını sağlamaktır."