• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 14 Şubat 2022 14:00

Ebubekir Elmalı: Gençler sizin kobay fareleriniz değil!

Ebubekir Elmalı: Gençler sizin kobay fareleriniz değil!
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, “ 20 yıldır insanlara umut satıyorlar. Aldıkları bu karar öğrenciyi ‘müşteriye’ dönüştürmekten başka bir şey değil” dedi.

ERKHABER / ERZURUM - Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, Üniversitelere girişte baraj puanının kalkması ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Elmalı, “20 yıldır insanlara umut satıyorlar. Aldıkları bu karar öğrenciyi ‘müşteriye’ dönüştürmekten başka bir şey değil” dedi.  

KARIŞIK

 

Elmalı açıklamasında şunları söyledi; “ Eğitim gibi ülkeler için hayati öneme sahip bir konuda, sabahtan akşama, tartışmadan, görüş almadan, anlık kararlar vermek, sonrasında onarılması güç yaralar açabiliyor. Bakın 20 yılda hala tam bir eğitim politikası geliştirebilmiş değiller. Sürekli değişen sisteme ayak uydurmaya çabalayan gençlerimiz, adeta ne yapacaklarını, nasıl hazırlanacaklarını şaşırmış durumdalar. Bu ülke sizin fantastik araştırmalarınızı yapacağınız bir sosyoloji laboratuvarı, bu gençlerde bu laboratuvardaki kobay fareleri değil. 

 

Hani bir fıkra var, Laboratuvarda araştırma yapan biri pirenin tek bacağını koparıp zıpla bakalım diyor. Pire zıplamayınca tespitini yapıyor, pirenin bir bacağı kopunca kulakları duymuyor diye… Eğitim sisteminde bu tarz tespitler üzerine yapılan, sistem değişiklikleri ile doğru sonuçlara ulaşmak mümkün değil” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.