• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 30 Ağustos 2022 13:04

Dülger'den Taşkesenlioğlu'na "zor" sorular...

Dülger'den Taşkesenlioğlu'na
CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, “Kamuoyu Sayın Taşkesenlioğlu’ndan detaylı açıklama bekliyor, mağduriyet edebiyatı değil” dedi, yanıtlaması istemiyle sorular yöneltti...

ERKHABER / ERZURUM - AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) eski Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve boşanma aşamasındaki eşi Ünsal Ban’ın adının geçtiği rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili sessizliğini korumasını eleştiren CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, “Kamuoyu Sayın Taşkesenlioğlu’ndan detaylı açıklama bekliyor, mağduriyet edebiyatı değil” dedi. 

KARIŞIK

 

Milletvekili Taşkesenlioğlu’nun adının karıştığı rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili kamuoyunun tatmin edici açıklamalar beklediğine dikkat çeken CHP il Başkanı Dülger, AK Parti Milletvekilinin dün yapmış olduğu açıklamalarda bu konulara değinmemesini de eleştirdi. “Sizlere oy veren seçmen, ortalığa saçılan iddialarla ilgili samimi, tatmin edici açıklamalar beklerken, Zehra Hanım, ‘siyasi linç’, ‘kadına şiddet’ gibi ifadelerle mağduriyet edebiyatı yapmıştır” diyen İl Başkanı Dülger, parti olarak yaptıkları suç duyurusunun takipçisi olacaklarını söyledi. 

 

Zehra Taşkesenlioğlu’nun rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili suskun kalmasının “iddiaları kabul” anlamına geleceğini savunan Dülger, “Sayın Taşkesenlioğlu’nun mutlak suretle medyanın karşısına çıkıp, tüm sorulara açıklıkla cevap vermesi ve sonrasında da Erzurum’un adını bu gibi konularla gündeme taşıdığı için Erzurum Milletvekilliği’nden istifa etmesi gerekiyor” dedi. 

 

“BU SORULARA CEVAP BEKLİYORUZ”

CHP İl Başkanı Suat Dülger, hem Erzurum’un hem de ülke kamuoyunun Zehra Taşkesenlioğlu’ndan cevap beklediği soruları şöyle sıraladı: 

 

SORU: Eşinize verdiğinizi iddia ettiğiniz 2.5 milyon doları nereden ve nasıl kazandınız? 

SORU: Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve mensubu bulunduğunuz hükümetin millete ‘dolarlarınızı bozdurun’ çağrısı yaptığı günlerde siz neden dolarda kaldınız?

SORU: Abiniz Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun SPK’da göreve başlamasından sonra danışmanlık şirketi kurup, borsaya girecek, sermaye artırımı yapacak şirketlere danışmanlık yaptığınız doğru mu?

SORU: Kurduğunuz şirketle AK Partili belediyelerden yüklü miktarda ihaleler aldığınız doğru mu?

SORU: Yayınlanan görüntülerde “2 kişi para kazanacaksınız diye beni yakıyorsunuz?” diye suçladığınız 2 kişi kim? 

SORU: Eşinizin siyasi nüfusunuzu kullandığı öne sürüyorken, şahsınıza ait şirketleri eşinizin yakınlarına devrettiğiniz iddiaları doğru mu? Doğruysa bunun gerekçesi nedir?

SORU: Eşiniz yatlar, milyon dolarlık malvarlığı elde ederken, bunları hiç mi görmediniz? Bu servetin nasıl kazanıldığını hiç mi merak etmediniz? 

SORU: Rüşvet ve yolsuzluk iddialarına neden sessizsiniz?

SORU: Malvarlığınızı açıklamayı düşünüyor musunuz?

SORU: Hem partinizden hem milletvekilliğinden istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Binali kulanşi 31 Ağustos 2022 03:18

    O erkek erkekmiş karısına şantaj yapıp kullanıyor alçakça bir tavır yazıklar olsun öyle erkekliğe??