• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 09 Aralık 2022 13:42

DÜLGER BU AYRIM NİYE?

DÜLGER BU AYRIM NİYE?
CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sordu; Bu ayrım niye?

ERKHABER / ERZURUM - CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan sözleşmeli personellere kadro düzenlemesine kamu dışı aile sağlığı çalışanları dahil edilmemesini eleştirerek, “ Bu ayrım niye?” diye sordu.

KARIŞIK

 

 

 

CHP İl Başkanı Suat Dülger, 520 bin sözleşmeli personelden 424 bininin memur kadrolarına atanabilme imkanı sağlayan düzenlemeye 3600 kamu dışı aile sağlığı çalışanının dahil edilmemesini eleştirdi. Dülger,  “ Bu ayrımı anlamak mümkün değil. Sağlık sisteminin yürütülmesinde son derece önemli bir açığı kapatan, birinci basamak sağlık hizmetlerini yürüten aile sağlığı çalışanları, düşük ücrete, yetersiz sosyal güvenceye, bu güne kadar, kendilerine yapılan tüm haksızlıklara rağmen canla başla çalışan, görevlerini bi hakkın yerine getiren sağlık neferleriyken, 424 bin kişide 3 bin 600 kişinin ayrı tutulmasının gerekçesi nedir?  3.600 kamu personeli olmayan aile sağlığı çalışanı, yıllardır bakanlığın plansız programsız oluşturduğu sistemde açığı kapatmış, pek çok Birimde Bebeklerin, Çocukların, Gebelerin Aşısız ve izlemsiz kalmalarını önlemiştir. Kadrolu çalışanlarla aynı yükü taşıyan, bu kardeşlerimizin ayrıştırılması, özlük haklarının kısıtlanmış olması adalet midir? Bu çifte standart değil midir? Hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hem Sağlık Bakanlığı bu vatandaşlarımıza üvey evlat muamelesi yapıyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak kamuda istihdam modeli konusunda tavrımız net ve açıktır. Biz kamuda farklı istihdamın son bulmasını istiyoruz. Bu ucube istihdam modellerinin hepsine karşıyız. Kamudaki tüm çalışanların kadrolu olmalarını istiyoruz. Hem bu gün muhalefet olarak, hem de 2023 seçimleri sonrasında iktidar olduğumuz takdirde bütün mücadelemiz bu anlayışımıza uygun bir biçimde olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.